Η φωτιά στο Πυρί & το Δαφνί. Μαρτυρίες & εικόνες που κόβουν την ανάσα

Στον απόηχο της φωτιάς σε Πυρί και Δαφνί Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα θέλουμε να αναφερθούμε στην ηρωική προσπάθεια όλων για την κατάσβεση . 

 

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ στους πιλότους που έδωσαν το καλύτερο δυνατόν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε πάρα πολύ δύσβατα σημεία για αεροπλάνο. 

Σειρά έχουν οι πυροσβέστες που είναι οι μόνιμοι ήρωες , που καλούνται με κίνδυνο της ζωής τους να είναι πάντα σε απόσταση μηδενική από την φωτιά για να μπορέσουν να την δαμάσουν. 

Η Πολιτική Προστασία των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα έδωσαν ότι μπορούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς . 24ωρα ήταν παρόντες με τα μηχανήματα των Δήμων και τους χειριστές.

Οι συμπολίτες μας που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως πυροσβέστες σε κάθε δύσκολη στιγμή και αυτό έκαναν και σ΄αυτό το περιστατικό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε  όμως τους δεκάδες συμπολίτες μας που με εκατοντάδες αγροτικά μηχανήματα ήταν στα πιο κρίσιμα και δύσβατα σημεία της περιοχής για να σταματήσουν τις φλόγες που  έκαιγαν στο πέρασμά τους  τις περιουσίες των ανθρώπων .

Σήμερα με πιο καθαρή ματιά βλέπουμε ότι αυτή η λαίλαπα που ακούει στο όνομα φωτιά είναι σε καθημερινή βάση σ΄ολη την χώρα.

Η κατάσταση χρόνο με το χρόνο γίνεται και χειρότερη , μέρα με την μέρα γίνεται ο καθημερινός μας εφιάλτης  , ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση εν καιρώ ειρήνης και δεν το έχουμε καταλάβει  .

Ας βάλουμε ο καθένας από εμάς το δικό λιθαράκι σ΄ αυτή την όχι διαφαινόμενη απειλή αλλά στην βεβαιωμένη πλέον εθνική απειλή .

Το πως θα γίνει αυτό ο καθένας από εμάς ας αποφασίσει πως θα το κάνει.

Το ζητούμενο πάνω απ΄όλα είναι να γίνουμε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες .

Last modified on Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 13:48