Με το μάτι του ΄΄ Αυτιά ΄΄ Τζανετέα - Βακαλόπουλος

Με το μάτι του ‘’ Αυτιά ‘’ η προσωπογραφία των Υποψηφίων Δημάρχων Σπάρτης

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και στον Δήμο Σπάρτης καταγράψαμε ιστορικό ρεκόρ 6 υποψηφίων Δημάρχων και πάνω από 900 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Με το μάτι το δικό μου δηλ. του ΄΄Αυτιά ‘’ θα προσπαθήσω να δώσω  την προσωπογραφία των δύο φιναλίστ για τον Δήμο Σπάρτης. 

ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

Η Ντία Τζανετέα διεκδικησε στα ίσια την Δημαρχία της Σπάρτης έχοντας απέναντί της δυνατούς αντιπάλους .

Κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα στις 8 Οκτωβρίου έχοντας 3 μονάδες διαφορά από τον Μιχάλη Βακαλόπουλο.

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με τον Πέτρο Τατούλη και έχει συνδέσει το όνομά της με την ΝΔ .

Αποχώρησε από την Περιφέρεια αφού την θέση του Δημάρχου Σπάρτης την καλόβλεπε πολλά χρόνια .

Η Ντία γεννήθηκε στη Σπάρτη και τελείωσε τον κύκλο σπουδών της στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Σπάρτη. Έπειτα, πήγε στη Φλωρεντία, όπου σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο εκεί Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Λακωνίας. 

Την περίοδο του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από το 1994 έως το 2010, εκλεγόταν συνεχώς Νομαρχιακή Σύμβουλος και διετέλεσε, επί πολλά έτη, Αντινομάρχης, υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού, Νεολαίας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Νομού Λακωνίας (ΟΠΑΝΑΛ).

Ξεκίνησε πρώτη την προεκλογική περίοδο αρκετούς μήνες πριν δημιουργώντας έναν συνδυασμό με πάνω από 200 υποψηφίους .

Η δράση της σε κοινωνικό επίπεδο είναι σημαντικό και ειδικά με τον σύλλογο γυναικών Λακωνίας .

Βέβαια ο Δήμος είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα , χρειάζεται καθημερινή δουλειά,  χρειάζεται έλεγχος , χρειάζονται προσωπικές και άμεσες αποφάσεις  και όχι μετά από συνεννόηση με τον Νομάρχη ή τον Περιφερειάρχη.

Δηλώνει ότι θα βάλει βαθιά το μαχαίρι σε θέματα  λειτουργίας του Δήμου.

Ο πολίτης την πρώτη Κυριακή επέλεξε ανάμεσα από 200 και πλέον υποψηφίους και αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα πρόσωπα που θα καθίσουν στα έδρανα .

Το βασικό ερώτημα είναι αν την δεύτερη Κυριακή στηριχθεί από συνδυασμούς που βρίσκονται στην αντιπολίτευση .

Ίδωμεν ...

__________________________________________________

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος είναι ο άνθρωπος που στις εκλογές 2019 με τον Πέτρο Δούκα έκανε την διαφορά ως υποψήφιος αφού έλαβε 1.086 ψήφους .
 
Πρώτο όνομα του Δημάρχου Πέτρου Δούκα που μετά από ένα χρόνο τα '' σπάει ΄΄ μαζί του αλλά παραμένει δημοτικός σύμβουλος.
 
Τον Δεκέμβριο του 2022 δηλώνει ανεξάρτητος .
 
Διατηρεί συστεγασμένο φαρμακείο στη Σπάρτη και προέρχεται από πολύ γνωστή οικογένεια χαμηλών τόνων και αξιοπρεπών ανθρώπων της κοινωνίας.
 
Για Δήμαρχος Σπάρτης δεν είναι πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομά του , αλλά προφανώς τότε , δεν το τόλμησε ή δεν ήταν οι συνθήκες τέτοιες που θα έκανε αυτή την κίνηση .
 
Έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης.
 
Είναι στο χώρο της ΝΔ και δεν το έκρυψε ποτέ .
 
Γνωστός για την αγάπη του στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ που το έχει υπηρετήσει ως παίκτης , ως παράγοντας σε επίπεδο Ομοσπονδίας και τώρα ως Πρόεδρος της ομάδος Sparti BC που επενδύει στον αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό.
 
Το μεγάλο μπάμ το έκανε όταν ανακοίνωσε 217 ονόματα υποψηφίων , τον μεγαλύτερο αριθμό απ΄ όλους τους συνδυασμούς .
 
Τον ακολουθούν νέοι άνθρωποι με διάθεση απ΄ ότι λένε δουλειάς και προσφοράς για τον Δήμο.
 
Προσωπικά ο ίδιος διατηρεί ένα χαμηλό υπερβολικά προφίλ , ακόμα και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις μπορεί και να επιβάλουν άλλου είδους αγώνα.
 
Τους Δημοτικούς Συμβούλους που επέλεξε ο δημότης στις 8 Οκτωβρίου είναι νέοι άνθρωποι που απ΄ ότι λένε έρχονται για να δουλέψουν και όχι για να πάρουν θέσεις .
 
Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου  δεν έβγαλαν Δήμαρχο  και ο Μιχάλης Βακαλόπουλος βρέθηκε 3 μονάδες πίσω από την Ντία Τζανετέα .
 
Είναι υπέρμαχος των συνεργασιών χωρίς να έχει προηγούμενα αγκάθια στο ιστορικό του .
 
Το βασικό ερώτημα είναι , Βαλιώτης  - Κανελλοπούλου - Δούκας ... τι θα κάνουν ??? 
 
Ίδωμεν ...
 
 1273bc464a79.png Ο '' Αυτιάς ''
Last modified on Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 16:11