Παγκόσμιος Σλούκας «σκότωσε» τη Φενέρ στην Πόλη

Ένα απίστευτο τρίποντο του Κώστα Σλούκα λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης έδωσε τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό επί της Φενέρμπαχτσε με 72-71 στην Πόλη κι επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το 2-1 στην προημιτελική αυτή σειρά της Ευρωλίγκας.

 

Η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται πια μια νίκη μακριά από την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης, την οποία θα προσπαθήσει να κατακτήσει την Παρασκευή (5/5, 20:45) στο τέταρτο παιχνίδι, που θα διεξαχθεί ξανά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν εντυπωσιακός στη διάρκεια της αναμέτρησης και με το σουτ της χρονιάς διασφάλισε ότι στη χειρότερη για την ομάδα του περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί σε πέμπτο αγώνα, στο ΣΕΦ.

O Σλούκας ήταν ο κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ κι έξι ασίστ, ενώ σημαντική συνεισφορά είχε ο Σάσα Βεζένκοφ που τελείωσε το ματς με 17 πόντους και καθοριστικές λύσεις στα κρίσιμα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους από την αρχή, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαζαν πάντα αντίδραση, ακόμα και μετά την τρίτη περίοδο όπου η Φενέρ έκανε επιμέρους σκορ 16-7.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα τελευταία λεπτά. Στα 48,8΄΄ ο Βεζένκοφ με τρίποντο ισοφάρισε (69-69), ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα και είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα, αλλά ο Γουόκαπ έκανε λάθος πάσα.

Ο Γκούντουριτς έγραψε το 71-69 στα 3,8΄΄ πριν τη λήξη και ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ. Στην επαναφορά η μπάλα πήγε στον Σλούκα, που ξέφυγε με ραχιαία ντρίμπλα και με δύο παίκτες να τον μαρκάρουν ευστόχησε από τα 7 μέτρα με το τρίποντο της χρονιάς.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Last modified on Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 02:28