Ολυμπιακοί αγώνες: Η ανατριχιαστική τελετή με την Ελλάδα, στην τελετή λήξης – Βίντεο

Σε μία ανατριχιαστική τελετή, στο Stade de France, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων, η ελληνική σημαία και ο ελληνικός εθνικός ύμνος έδωσαν το φως σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα φώτα έσβησαν, «μεταφέροντας» θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο. «Πρωταγωνιστής» ο «χρυσό εξερευνητή», που κατέβηκε από την οροφή του σταδίου.

Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε από χορωδία, με «νότες» από μεσαίωνα. Ο «χρυσός εξερευνητής» ανακάλυψε την Ελλάδα.

Η ελληνική σημαία ανυψώθηκε.

To άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης αποκαλύφθηκε σε κεντρική θέση στο στάδιο προκαλώντας τον θαυμασμό.

Mαγευτική  ήταν η χορογραφία με τον Ύμνο του Απόλλωνα, να μελοποιείται στο πιάνο από τον αιωρούμενο πιανίστα Alain Roche και να τον τραγουδά ο ο τενόρος Β. Bernheim.

«Η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν  και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό.  », ανάφεραν οι διοργανωτές.