Στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά το 42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ | Και ο Ζησιμόπουλος στην εκκίνηση

Σεπτεμβρίου 01, 2024

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά το 42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ζησιμόπουλος & Heron στην εκκίνηση του ιστορικού αγώνα

Σε ένα μήνα ακριβώς, και πιο ειδικά το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, παίρνει εκκίνηση το 42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με τη συμμετοχή 400 υπεραθλητών/αθλητριών, οι οποίοι προέρχονται από 55 χώρες της υφηλίου! Μεταξύ αυτών, και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των υπεραποστάσεων, που πρωταγωνίστησαν τον τελευταίο χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως ο Έλληνας Πρωταθλητής και περσινός νικητής του αγώνα, Φώτης Ζησιμόπουλος, και η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ, Camille Heron! Μεταξύ αυτών στην εκκίνηση του 42ου Σπάρταθλον και 50 Έλληνες αθλητές oι οποίοι θα ξεπεράσουν τα όρια τους κατά μήκος της διαδρομής των 246km, απόσταση που ξεκινά από την πόλη των Αθηνών και ολοκληρώνεται στο άγαλμα του «Βασιλιά Λεωνίδα» στην πόλη της Σπάρτης.
Την ευθύνη διοργάνωσης του ιστορικού αγώνα έχει ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ο οποίος εδώ και τέσσερις δεκαετίες φροντίζει για την απρόσκοπτη διοργάνωση του.
Ο Διεθνής αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ακολουθεί πιστά τα βήματα του αρχαίου Hμεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε πάνω την «ίδια» απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, για τη μάχη που έδιναν οι Έλληνες κατά των Περσών!
Η ασφάλεια όλων των αθλητών και αθλητριών που αγωνίζονται στον δύσκολο αγώνα των 36 ωρών, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο,! Χάρις τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, στην συνεχή και ζωντανή παρακολούθηση της πορείας όλων των δρομέων εντός της διαδρομής του αγώνα, μέσω ειδικού chip GPS (συσκευής εντοπισμού) για την αποφυγή οποιασδήποτε κακοτοπιάς τυχόν δημιουργηθεί στην πορεία όλων!

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για την διαδρομή και σήμανση του φετινού 42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, θα αναλυθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου, από τον Τεχνικό Διευθυντή του Αγώνα κ. Παναγιώτη Μπονέλη, ο οποίος επί της ουσίας σε καθημερινή βάση, βρίσκεται καθ’ οδόν στην διαδρομή του αγώνα, φροντίζοντας για την ομαλή διεξαγωγή του.

Άξια λόγου, η φετινή και πρωτότυπη πρωτοβουλία στήριξης του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, προς τις Εθνικές ομάδες Χάντμπολ Νέων και Εφήβων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, κατά τη συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όπου αγωνίστηκαν με το λογότυπο του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στις εμφανίσεις τους.
Ο Πρόεδρος του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κ. Βαγγέλης Πολυμέρης δήλωσε: Καλωσορίζω στην Ελλάδα όλους τους σπουδαίους δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καθώς και τους 50 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 07:00 το πρωί, θα βρίσκονται στην εκκίνηση του 42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Ο Διεθνές Σύνδεσμος δεν σταματά ποτέ να βελτιώνεται προκειμένου να κρατά σταθερό και βιώσιμο το μέλλον του ιστορικού αγώνα. Άλλωστε αυτό είναι και το όραμα όλων των μελών του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
H φετινή 42η διοργάνωση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, και έχει την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

Για το Γραφείο Τύπου
Παντελής Τζερτζεβέλης

Last modified on Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 10:45