Δείτε Live την 35η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ 2024

35η Σπαρτακιάδα 2024

1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ:
Η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) με τη συνεργασία του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Σύλλογου συνδιοργανώνουν με το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού την ποδηλατική εκδήλωση μη αγωνιστικού χαρακτήρα με την ονομασία «35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», το Σάββατο 5/10/2024 στις κατηγορίες, ανδρών 20 ετών (2004) και άνω και Γυναικών από 25 ετών (1999) και άνω.
Η εκδήλωση παίρνει άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού και Ελληνική Ολυμπιακή
Επιτροπή για την προσωρινή χρήση του χώρου μπροστά από το Παναθηναϊκό στάδιο για την εκκίνηση της εκδήλωσης.
Λόγω του μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικό μετάλλιο με τον εντός χρονικού ορίου τερματισμό τους.2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Οκτωβρίου 2024
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30 π.μ. εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στο Άγαλμα Λεωνίδα εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης3. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 257 χλμ.
ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο-Ζάππειο-Σύνταγμα-Ομόνοια-Λεωφόρος Αθηνών-Ν.Ε.Ο. Αθηνών/Κορίνθου-Κόρινθος-Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους-Μύλοι-Αχλαδόκαμπος-Τρίπολη-Σπάρτη τερματισμός (Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Μετά την πρώτη στάση ανασυγκρότησης της
Κορίνθου, το ελεύθερο θα δοθεί εν κινήσει στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Άργους κοντά
στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη, σε σημείο
που θα θεωρηθεί κατάλληλο ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες.
ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο
(76ο χλμ.-στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195ο
χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής: α) Στους Μύλους και β)
Λίγο πριν την είσοδο της πόλης - στην Τρίπολη.
Στα σημεία ελέγχου όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να φροντίζουν για το σφράγισμα της κάρτας τους με δική τους ευθύνη. Κατά τον τερματισμό, οφείλουν να παραδώσουν την κάρτα τους στη γραμματεία για να καταγραφεί η ώρα τερματισμού.
Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο δικαιούχος, μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά δεν θα καταγραφεί ως τερματίσας.
Σημειώνεται ότι το σημείο ανεφοδιασμού/ελέγχου της Τρίπολης θα είναι ανοιχτό μέχρι την 17:00 μ.μ. οπότε και θεωρείται έγκυρη η διέλευση των ποδηλατών μόνο μέχρι αυτή την ώρα. Από την ώρα αυτή και μετά, οι κάρτες συμμετοχής θα παραδίδονται -εφόσον ζητηθούν -στη διοργάνωση και η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνεται με δική τους ευθύνη.
Η Διαδρομή στο ridewithgps


4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλα τα μέλη ΠΕΠΑ ή αθλητές - αθλήτριες με Δελτίο Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2024 και έχουν λάβει μέρος και έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου σε ΔΥΟ αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2024 καθώς και οι Super Randonneurs 2024 οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή να έχουν δελτίο Sportive ή Δελτίο Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2024.
Εξαίρεση αποτελούν οι αθλητές των οποίων ο τόπος μόνιμης διαμονής τους είναι πάνω από 400χλμ . απόσταση από Αθήνα για τους οποίους απαιτείται να έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου σε έναν αγώνα αντοχής μέσα στο τρέχον έτος.

Last modified on Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 18:30