Αντίστροφη μέτρηση για την 35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα – Την Κυριακή ο αγώνας αντοχής Σπάρτη-Ξηροκάμπι

Ένα πλούσιο διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Σπάρτης, με τη διεξαγωγή της 35ης Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας το Σάββατο, 5η Οκτωβρίου, και τον αγώνα αντοχής Σπάρτης-Ξηροκαμπίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των Ευεργετών της Δ.Ε. Φάριδος, την Κυριακή, 6η Οκτωβρίου.  

Ειδικότερα, το Σάββατο, 5η Οκτωβρίου, ο Δήμος Σπάρτης συνδιοργανώνει με την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων,  την 35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 07:30 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, με τους ποδηλάτες να καλούνται να διανύσουν την απόσταση των 257 χιλιομέτρων, τερματίζοντας το απόγευμα της ίδιας μέρας στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, όπου θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι.  

Ο αγώνας απευθύνεται σε άνδρες άνω των 20 ετών και γυναίκες άνω των 25 ετών, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφόρος  Αθηνών – Κόρινθος – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη.

 

Μνημόσυνο υπέρ των Ευεργετών της Δ.Ε. Φάριδος 

– Αγώνας αντοχής Σπάρτη-Ξηροκάμπι

Την Κυριακή, 6η Οκτωβρίου, ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει στις 09:30 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου, την καθιερωμένη τέλεση μνημόσυνου υπέρ των Ευεργετών της Δ.Ε. Φάριδος, με παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις τον αγώνα δρόμου μαθητών και τον ποδηλατικό αγώνα αντοχής Σπάρτη- Ξηροκάμπι.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την τέλεση του καθιερωμένου μνημόσυνου, έχει προγραμματιστεί ο αγώνας δρόμου μαθητών με τερματισμό την πλατεία Ξηροκαμπίου. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

  • 300-600 μέτρα μαθητών και μαθητριών Δημοτικού Σχολείου.
  • 1000 μέτρα μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων.
  • 1000 μέτρα μαθητών και μαθητριών Λυκείων.
  • 1200 μέτρα ανδρών και γυναικών άνω των 18 ετών. 

 

Ποδηλατικοί Αγώνες

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, με εκκίνηση τα Γυμνάσια Σπάρτης, διοργανώνεται δύο ποδηλατικοί αγώνες, των Παλαίμαχων ποδηλατιστών από την ΠΕΠΑ και νέων από τον Σπαρτιατικό Γ.Σ.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή των παλαίμαχων ποδηλατιστών θα είναι: Σπάρτη-Άγιος Ιωάννης-Παρόρι-Μυστράς-Σπάρτη-Αμύκλες-Αγώνεια- Παλαιοπαναγιά-Πλατεία Ξηροκαμπίου.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα του Σπαρτιατικού Γ.Σ., αποτελείται από δύο κατηγορίες. Η πρώτη ομάδα από παιδιά άνω των 13 ετών θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Γυμνάσια Σπάρτης- Αμύκλες – Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πλατεία Ξηροκαμπίου, ενώ η δεύτερη ομάδα με παιδιά μέχρι 13 ετών θα ακολουθήσει τη διαδρομή Παλαιοπαναγιά – Πλατεία Ξηροκαμπίου.

Με τη λήξη όλων των αγωνισμάτων και διαδρομών, θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ξηροκαμπίου.