Με την τελετή απονομής των βραβείων ολοκληρώθηκε το 42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Το  42ο Σπάρταθλον, ο ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεως από την Αθήνα στην Σπάρτη, πέρασε στην ιστορία δύο ημέρες μετά τους γεμάτους από συγκίνηση τερματισμούς με την προγραμματισμένη τελετή λήξης,και την απονομή των βραβείων στους αθλητές οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα από 55 χώρες της γής.

Δύο μέρες ύστερα από την λήξη του αγωνιστικού σκέλους της οργάνωσης -θεσμού , πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών από τον σύνδεσμο

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη, εκεί από όπου δόθηκε και η εκκίνηση,  βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν επιτυχώς τον αγώνα των 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα έως τη Σπάρτη.

Την αυλαία των απονομών άνοιξε ο νικητής του 42ου Σπάρταθλον Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος, δεύτερος ακολούθησε ο Ουρουγουανός Φερνάντο Μαρτίζεθ και 3ος ο Γάλλος Ρόμπιν Φλοριάν.

Στην κατηγορία των γυναικών η Φινλανδή Χοκάλα Νόορα ανέβηκε πρώτη στη σκηνή για την βράβευση, και ακολούθησαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα η Ισπανίδα Κάρμεν Μαρία Πέρεζ και η Νορβηγίδα Λάιν Καλισκάνερ. 

461762293_28030001776598646_8171592991347524612_n.jpg

Στην κατηγορία των Ελληνίδων αθλητριών βραβεύτηκε η Γεωργία Τζο Μαντά, η οποία τερμάτισε 1η και η Δέσποινα Σημαντράκου που ήρθε 2η.

 Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές στην κατηγορία Ανδρών, είχαμε την μεγάλη επιτυχία να δούμε 6 δρομείς να τερματίζουν, εντός της πρώτης 20αδας του αγώνα γεγονός  που αποδεικνύει την άριστη και πολύμηνη προετοιμασία τους.  Πέραν του πρώτου Έλληνα και μεγάλου νικητή του 42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, Φώτη Ζησιμόπουλου , δεύτερος Έλληνας ήταν ο Γεώργιος Λογοθέτης στην 9η θέση, και τρίτος Έλληνας ο Αλέξανδρος Πιπερίδης ο οποίος τερμάτισε στην 12η θέση της γενικής κατάταξης, στην 4η θέση ο Γεώργιος Δημουλάς. Στην 5η θέση η πρώτη Ελληνίδα η Τζο Μαντά η οποία τερμάτισε στην 17η θέση της γενικής, ακολουθούμενη από την Δέσποινα Σημαντράκου η οποία κατέλαβε την 20η θέση στη γενική. 

54029029448_60b592fe96_k.jpg

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, Βαγγέλης Πολυμέρης, απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. δρομείς και συνοδούς αφού πρωτίστως συνεχάρη όχι μόνο σε όσους τερμάτισαν τον αγώνα, αλλά και εκείνους που προσπάθησαν, ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι όλοι τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Άξια λόγου είναι και η δυναμική παρουσία των 300 και πλέον εθελοντών, οι οποίοι υποστήριξαν τις προσπάθειες όλων των δρομέων, στα 75 check point, που είχαν στηθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής των 246km.  Ο κ. Πολυμέρης τόνισε ότι η πολύμηνη προετοιμασία διοργάνωσης της 42ης εκδοχής του αγώνα, δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συμβολή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Συνδέσμου! 

Η φετινή χρονιά είχε ιδιαίτερες δυσκολίες, οι οποίες απασχόλησαν τους διοργανωτές ακόμη και 24 ώρες πρίν την εκκίνηση του αγώνα! Προβλήματα όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, και η χαλασμένη γέφυρα στον κόμβο  Λουτρακίου, έγιναν αιτία για αλλαγή της διαδρομής η οποία κυριολεκτικά προέκυψε την τελευταία στιγμή! Πολύτιμη η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, και της Τροχαίας Αττικής & Κορινθίας οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των δρομέων του αγώνα!

Κλείνοντας, ο κ. Πολυμέρης θύμισε σε όλους ότι το επόμενο ραντεβού, της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου του 2025.  

54029029928_3cd706c4b7_k.jpg

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων, κ. Θωμάς Γεωργιάδης ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Ο κ. Γεωργιάδης βοήθησε τα μέγιστα στην φετινή διοργάνωση του αγώνα, τόσο κατα τη διάρκεια της εκκίνησης στην οποία παρέστη μεριμνώντας πάνω από όλα για την ασφάλεια όλων των αθλητών.

Εν συνεχεία, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες πήραν μιά πολύ καλή γεύση, του τί σημαίνει ελληνική φιλοξενεία, υπο τους ήχους, Disco και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την εκδήλωση, οι Φωτογράφοι της διοργάνωσης, όλοι τους μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, οι οποίοι αποθανάτισαν ιδιαίτερες στιγμές, εκτός από εκείνες του 42ου Σπάρταθλον τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.spartathlon.gr

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης υποστήριξε τον ιστορικό αγώνα, με μια ομάδα 20 μελών της, οι οποίοι νύχτα και μέρα κατέγραψαν την ένταση και τον αγώνα όλων των δρομέων που έλαβαν μέρος στον αγώνα! Κάθε χρόνο ένα dvd με φωτογραφίες κατα μήκος της διαδρομής, συνοδεύει όλους τους αθλητές κατα την  επιστροφή τους στις ιδιαίτερές τους πατρίδες.

54027812742_7d0106bb44_k.jpg

Η φετινή διοργάνωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Σπάρτης. Ο ιστορικός αγώνας είχε την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Ισπανό παρατηρητή του αγώνα  κ. Francisco Antonio Sanchez Rico.

Ο Πρόεδρος, και τα μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου, ευχαριστούν ιδιαιτέρως «όλα» τα ΜΜΕ της χώρας, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, και από τους Οθωνούς μέχρι τη Ρόδο, για την μεγάλη στήριξη που έδωσαν στην προβολή του ιστορικού αγώνα, και τον Άθλο όλων των δρομέων που έλαβαν μέρος στην φετινή 42η διοργάνωση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Φετινοί Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ3, ΕΡΤ Καλαμάτα, ΕΡΤ Τρίπολη, το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ & Vima on line, τους οποίους ευχαριστούμε και ευελπιστούμε του χρόνου να γίνουν περισσότεροι!

54027811282_768fb99360_k.jpg

Και του χρόνου!