Τα παιδαγωγικά εργαλεία της ενθάρρυνσης και των ορίων στο επίκεντρο της Σχολής Γονέων

Ύστερα από το θερινό διάλειμμα, επανεκκίνησε η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των γονέων σε θέματα παιδαγωγικής, αλλά και την εξέταση διαφόρων καταστάσεων, που καλούνται να χειριστούν οι νέοι και νέες μας σε μία εποχή ευμετάβλητη και αποπροσανατολιστική.

Η πρώτη εκδήλωση για το φετινό εκκλησιαστικό έτος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2024, στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κοντάκος, εφημέριος Λαχίου Βοιών, τέως σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το θέμα που ανέπτυξε είχε τίτλο: ‘’Η ενθάρρυνση και τα όρια ως παιδαγωγικά εργαλεία’’.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό που παρακολούθησε την ομιλία, τόσο δια ζώσης όσο και από την ιστοσελίδα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κατακλείοντας την αξιόλογη εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον π. Παναγιώτη, για την εμπεριστατωμένη ομιλία του, η οποία οπωσδήποτε ωφέλησε τους γονείς και τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν. Στη συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έκανε μία σύντομη αναφορά στην ενθάρρυνση και τα όρια, που πρέπει να χρησιμοποιούν οι γονείς στο πλαίσιο της ορθής διαπαιδαγώγησης, ωστόσο υπογράμμισε αφενός ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, αφετέρου ότι, πριν και πάνω από κάθε παιδαγωγικό εργαλείο, θα πρέπει η οικογένεια να ζει μέσα σε ένα χριστιανικό περιβάλλον.