Η Κυριακή των Βαΐων στους Μολάους

Την Κυριακή των Βαΐων τελέσθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον περίτεχνα στολισμένο Ενοριακό Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, μίλησε για την Μεγάλη Εβδομάδα και την πληθώρα μηνυμάτων που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευλογημένη αυτή περίοδο, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε την Πίστη μας και να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας. Ιδιαίτερα στάθηκε στο σκοτάδι που επικράτησε στην ανθρωπότητα και τον τρομερό σεισμό που έγινε όταν ο Κύριος παρέδωσε το πνεύμα Του στον Σταυρό, στην μετάνοια, λίγο νωρίτερα, τους ενός ληστή επάνω στον σταυρό και στην ομολογία πίστεως του Ρωμαίου Εκατόνταρχου Λογγίνου, που αργότερα έγινε ένας από τους πρώτες μάρτυρες του Χριστιανισμού. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος επισήμανε, ότι θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε φέτος να υποδεχθούμε στις ψυχές μας τον Χριστό με μία πιο ειλικρινή στάση, έχοντας απαλλαγεί από το ένδυμα της αμαρτίας με αδιάλειπτη προσευχή, μετάνοια και εξομολόγηση.

εικόνα_Viber_2023-04-09_12-25-23-284.jpg

Ακολούθησε κέρασμα, στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο Μολάων, παρουσία Ιταλών σπουδαστών και σπουδαστριών της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που επισκέπτονται την περιοχή στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.  

εικόνα_Viber_2023-04-09_12-25-21-867.jpg

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)