Αθρόα συμμετοχή των νέων στην Παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

DSC00036.jpg

DSC00032.jpg

Στους πολυάριθμους νέους και νέες του τόπου μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μίλησε αρχικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, π. Νικόδημος Καρκαμπάσης, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής του ανθρώπου η κινητήρια δύναμή θα πρέπει να είναι  η ακλόνητη πίστη στον Θεό και η εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Παράλληλα, ευχήθηκε στους διαγωνιζόμενους και τις διαγωνιζόμενες ευόδωση των στόχων τους, έτσι ώστε να επιβραβευτούν οι επίπονες προσπάθειές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής.

DSC00038.jpg

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικά μίλησε για το πάνσοφο σχέδιο του Θεού, που έχει προικίσει τον καθένα με διαφορετικά χαρίσματα, αλλά και για την ανάγκη αυτά τα εφόδια να αξιοποιούνται από τον άνθρωπο, έτσι ώστε να νιώθει δημιουργικός και να γίνεται χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.  Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος  τόνισε την ανάγκη της προσευχής, που αποτελεί μοχλό ψυχικής γαλήνης και ενδυνάμωσης, ενώ προέτρεψε τους υποψηφίους να είναι ήρεμοι, να αποβάλλουν το άγχος, που σε πολλές περιπτώσεις τους καταβάλει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στην προσπάθεια που έχουν κάνει επί σειρά ετών.

DSC00044.jpg

Με την ολοκλήρωση της Παράκλησης, ο Σεβασμιώτατος, ως ευλογία, πρόσφερε σε κάθε υποψήφιο από ένα στυλό και μία εικόνα της Παναγίας.

DSC00048.jpg

DSC00054.jpg