Η ευλόγηση της πρώτης Βασιλόπιτας στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σπάρτης

Ιανουαρίου 01, 2024

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

DSC02285-Original-Size.jpg

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, που τελείται δέκα φορές ετησίως.

DSC02295-Original-Size.jpg

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ευλογήθηκε η πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

DSC02317-Original-Size.jpg

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ευχήθηκε σε κάθε χριστιανό να είναι τα χρόνια του πολλά, αλλά κυρίως να έχουν νόημα και αξία. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, αφενός το εφήμερο της επίγειας ζωής και την ελαχιστότητά της μπροστά στην αιωνιότητα, αφετέρου την ανάγκη να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών.

DSC02322-Original-Size.jpg

Ακολούθησε η διανομή των κομματιών και η ανταλλαγή ευχών σε χαρμόσυνο κλίμα.

DSC02326-Original-Size.jpg

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας  κ. Θεόδωρος Βερούτης.

DSC02309-Original-Size.jpg

Last modified on Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 16:51