Με Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια η Τελετή της Αγάπης στη Σπάρτη

To πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σε χαρμόσυνο κλίμα, η Τελετή της Αγάπης.

DSC04271.jpg

Αρχικά σήμαναν οι καμπάνες των Ιερών Ναών της λακωνικής πρωτεύουσας παρατεταμένα. Στη συνέχεια, στο Επισκοπείο, παρουσία τοπικών αρχόντων, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου και πολλών κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, έλαβε χώρα η αμφιοφορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό.

DSC04286.jpg

Ακολούθως, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης κατά την διάρκεια του οποίου ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, στην αγγλική από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα, και στη γερμανική από τον μοναχό της Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων,  π. Σιλουανό Σφυρίου.

DSC04325.jpg

Αφού ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στο εκκλησίασμα. Αρχικά, επισήμανε ότι από το Προπατορικό Αμάρτημα μέχρι και τις ημέρες μας, ο Άνθρωπος αναζητά την επανασύνδεσή του με τον Θεό. Για τον σκοπό αυτό, δηλαδή την επαναφορά του Ανθρώπου στην Ουράνια Βασιλεία, ο Υιός του Θεού ενανθρωπίστηκε, μαρτύρησε, θανατώθηκε και αναστήθηκε, αποδεικνύοντας την απέραντη αγάπη για το δημιούργημά Του. Αυτή τη θυσία και τη νίκη επί του Θανάτου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε ακολουθώντας την ‘’εν Χριστώ ζωή’’ από την οποία πηγάζει κάθε ευτυχία. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος, που αποτελεί την απαντοχή και την παρηγοριά μας, να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

DSC04341.jpg

DSC04364.jpg

Ακολούθησε  λιτάνευση, γύρωθεν του Ναού, των Ιερών Λαβάρων και της Ιερής Εικόνας της Αναστάσεως. Η θρησκευτική τελετή επισφραγίστηκε με την διανομή των πασχαλινών αυγών από τον Σεβασμιώτατο, στην είσοδο του Ναού, και με την ανταλλαγή εγκάρδιων ευχών με τους παρευρισκόμενους πιστούς.

DSC04376.jpg

DSC04373.jpg