Στην Ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας παρέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, επισκέφθηκαν επισήμως την Σόφια της Βουλγαρίας, ως εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την εκλογή και ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Δανιήλ.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συμμετείχε το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024 στην Πατριαρχική Θεια Λειτουργία, στον Πατριαρχικό Ναό της Αγίας Κυριακής Σόφιας, κατά την οποίαν και προέστη, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής Εκκλησίας, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Εν συνέχεια, την ίδια ημέρα συμμετείχε στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Πατριάρχη Βουλγαρίας, του από Βιδινίου Δανιήλ, η οποία και τελέσθηκε μεγαλοπρεπώς στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Ακολούθως, κατά το επίσημο γεύμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου, ενώ πρόσφερε στο νέο Πατριάρχη, εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ένα σετ πατριαρχικών εγκολπίων.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας συνόδευσε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, Πρωτ. Αθανάσιος Σπηλιώτης.

Last modified on Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 13:36