Στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα οι Γάλλοι τραυματίες στρατιωτικοί – Διένυσαν την απόσταση των 300 χλμ. από τις Θερμοπύλες

Με μια λιτή τελετή στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, υποδέχθηκε, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, την ομάδα των τραυματισμένων στο πεδίο της μάχης Γάλλων στρατιωτικών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή Θερμοπύλες-Σπάρτη.

Πρόκειται για διαδρομή που ξεκίνησαν από τις 27 Σεπτεμβρίου προς τιμή του βασιλιά Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών, οι οποίοι αντιστάθηκαν στους Πέρσες, υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος. 

galloi1.jpg

«Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτόν το άθλο, επειδή πρόκειται για άθλο. Οι άνθρωποι αυτοί τιμούν την πόλη μας και ενδυναμώνουν ακόμα πιο πολύ τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, της Γαλλίας και της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Βακαλόπουλος, προσθέτοντας: «Νομίζω τους αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ και ένα μπράβο, γιατί μέσα από αυτό το ιστορικό γεγονός, την ιστορική διαδρομή, δίνουν τη δυνατότητα να επενδύσουμε ακόμα πιο πολύ στις φιλικές μας σχέσεις. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε η ζωή να τους ανταποδώσει όσα, δυστυχώς, τους στέρησε». 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος απένειμε στους Γάλλους στρατιωτικούς αναμνηστικά δώρα, ενώ αντίστοιχα δώρα απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Τριτάκης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σπάρτης, κ. Γεωργία Ανδριοπούλου. 

galloi2.jpg

Παρόντες στην τελετή υποδοχής των Γάλλων στρατιωτικών ήταν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Αννετούδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, πανοσιολογιότατος κ. Ραφαήλ Τσάλτας και πλήθος πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να επευφημήσουν τη δύναμη ψυχής των Γάλλων. 

Αμέσως μετά οι Γάλλοι στρατιωτικοί μαζί με τις στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές της πόλης, παρακάθισαν σε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Σπάρτης, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δ.Ε. Μυστρά, κ. Θεοφάνη Λάζαρη.

galloi3.jpg

Last modified on Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 17:03