«Μελέτη ανάδειξης τμήματος ποταμού Ευρώτα από παλαιά γέφυρα έως παραπόταμο Κνακίωνα» 

«Μελέτη ανάδειξης τμήματος ποταμού Ευρώτα από παλαιά γέφυρα έως παραπόταμο Κνακίωνα» 

Βερούτης : «Επιδιώκουμε για τον Ευρώτα ένα σύγχρονο έργο υποδομής αλλά ταυτόχρονα και πρότυπο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής διαχείρισης για την πόλη της Σπάρτης».

Συνάντηση εργασίας για την μελέτη ανάδειξης τμήματος του ποταμού Ευρώτα από την παλαιά γέφυρα της Σπάρτης έως τον παραπόταμο Κνακίωνα, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, με την μελετητική ομάδα του έργου και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Ακίνητης Περιουσίας Σπύρος Τζινιέρης.

EYROTAS_3A.jpg

Η μελετητική ομάδα παρουσίασε την προμελέτη του έργου, εστιάζοντας πρωτίστως στις ήπιες παρεμβάσεις διαχείρισης των ορίων του ποταμού, ως το εφαλτήριο ώστε να αναπτυχθούν κατά μήκος των οχθών του ποταμού οι υποδομές που θα βάλουν τον Ευρώτα στην ζωή της πόλης, θα αναδειχθεί το φυσικό τοπίο της περιοχής και θα προστατευτούν οι παραποτάμιοι αρχαιολογικοί χώροι. 

Κατά την συνάντηση, έγιναν παρατηρήσεις επί των παραδοτέων και τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών, που αφορούν στα επόμενα στάδια της μελέτης, με την επισήμανση ότι οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο θα πρέπει να  συνδέσουν τον αστικό ιστό της Σπάρτης με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και παραγωγικές λειτουργίες του τοπίου του ποταμού Ευρώτα, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της πόλης της Σπάρτης, έναν ελκυστικό χώρο, αντάξιο της ιστορικής του αξίας και της παγκόσμιας φήμης του.

  EYROTAS_2A.jpg

Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε:

“ Θέλουμε στον ποταμό Ευρώτα, να δημιουργήσουμε  ένα σύγχρονο έργο υποδομής αλλά ταυτόχρονα να είναι και πρότυπο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής διαχείρισης για την πόλη της Σπάρτης και για την υποστήριξη τουριστικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών και ψηφιακών δράσεων. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός νέου επιμήκους πάρκου κατά μήκος του Ευρώτα, που θα στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη των παραευρώτειων αρχαιολογικών χώρων όπως και στην δημιουργία ενός αστικού τοπίου, που θα επιτρέπει τη σύνδεση της πόλης με τον ιστορικό ποταμό Ευρώτα».

                                             Εκ του Γραφείου

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας

Last modified on Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 17:37