Γύθειο .Μεγάλη Παρασκευή για τα παιδιά

Μεγάλη Παρασκευή για τα παιδιά στο Γυθειο

Τα παιδιά του Γυθειου και τα παιδιά των επισκεπτών της πόλης έχουν σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσουν την θρησκευτική τελετουργία του Επιταφίου θρήνου με τη συμμετοχή τους στην ακολουθία του Επιταφίου στο Ναό του Αγίου Πέτρου στην Κραναη.

Μετά την αποκαθήλωση του Χριστού από το σταυρό τα παιδιά στολίζουν τον τάφο του Χριστού ενώ παρακολουθούν το καθιερωμένο θρησκευτικό τελετουργικό της ημέρας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης.

FB IMG 1681454608336

Σε όλη τη διάρκεια των μεσημεριανων ωρών οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της πόλης έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τον επιτάφιο...να ανάψουν ένα κερί και να ακούσουν τις θαυμάσιες μελωδίες του Επιταφίου θρήνου που θα ακούγονται συνέχεια από το Ναό του Αγίου Πέτρου σε όλη την πόλη.

Στις7 το απόγευμα η χορωδία των παιδιων του ΚΔΑΠ θα ψάλει ζωντανά τον επιτάφιο θρήνο και στη συνέχεια...γύρω στις 8 και 15 τα παιδιά θα κάνουν την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τον επιτάφιο του Αγίου Γεωργίου.

Στο σημείο συνάντησης των τεσσάρων επιταφίων της πόλης μπροστά στο Ηρώο Μνημείο οι μαθητές που ακολουθούν τον επιτάφιο του Αγίου Πετρου θα αφήσουν στον νυχτερινό ουρανό του Γυθειου που θά βαφτεί στο πένθιμο μωβ χρώμα από τα 4 βεγγαλικά όσοι και οι επιτάφιοι.. Άσπρα και μωβ μπαλόνια που συμβολίζουν την αγνή αλλά και λυπημένη ψυχή του Χριστού που ανεβαίνει στον ουρανο..

Η όλη κατανυκτική ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από τον τεράστιο μωβ Σταυρό που χρωματίζει πένθιμα τη θάλασσα του Λακωνικού και από τις μελωδικές φωνές των παιδιών μας που ψάλλουν τον Επιτάφιο Θρήνο.