Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Σπάρτης στο χθεσινό μέτωπο φωτιάς

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Σπάρτης και των αρμοδίων Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας, της Καθαριότητας, των Συνεργείων, της ΔΕΥΑΣ και της Τεχνικής Υπηρεσίας στο χθεσινό μέτωπο της φωτιάς. 

FF16.jpg

Παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και των αρμοδίων Αντιδημάρχων Γεωργίας Ζαχαράκη και Χρήστου Κανακάκου, οι υπάλληλοι του Δήμου, η ΔΕΥΑΣ, όλα τα οχήματα (εκτός από ένα), και τα μηχανήματα έργου, υπό τον γενικό συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, έδωσαν μάχη με τις φλόγες μαζί με τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

FF7.jpg

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Πυρρί και Δαφνί στη θέση Λυκοβουνό.

FF13.jpg

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης το ένα από τα δύο ελικόπτερα τύπου Ericsson παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα του. Λύση στην αναγκαστική προσγείωση προσέφερε το αεροδρόμιο Σπάρτης, στο οποίο έσπευσαν τα μηχανήματα του Δήμου για να συνδράμουν όπως μπορούσαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

FF1.jpg

Σε ολονύχτια επιφυλακή έμειναν όλες οι επίγειες δυνάμεις ώστε να προλάβουν κίνδυνο αναζωπυρώσεων οι οποίες εμφανίζονταν διαρκώς.

Σήμερα ύστερα από τη μεγάλη μάχη που έδωσαν όχι μόνο οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις, αλλά και όλοι οι αγρότες με τα τρακτέρ και τις υδροφόρες τους, το εκτεταμένο μέτωπο,  δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση!

FF14.jpg

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κος. Πέτρος Δούκας δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε μια ανεξέλεγκτη φωτιά και έγινε τεράστια προσπάθεια από όλους, την Πυροσβεστική, επίγεια και εναέρια μέσα, και ιδιώτες με υδροφόρες. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δήμου μας! Είναι προφανές και το πόσο σημαντικό είναι το Αεροδρόμιο Σπάρτης και η λειτουργία του για θέματα συντήρησης, εκτάκτων καταστάσεων, επιχείρησης στα μέτωπα. Με αυταπάρνηση όλοι έδωσαν την μάχη τους και έμειναν σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Είμαστε εδώ ενεργοί να αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε σε ότι προκύψει. Ευχαριστώ και πάλι όλους και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Γεωργία Ζαχαράκη και τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας για τη συνεχή παρουσία τους στα μέτωπα!»

FF4.jpg

Last modified on Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 13:53