Αυτοδιοικητικές εκλογές: Έρχεται νέο μπλόκο στον Ηλία Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στο aftodioikisi.gr, το προσεχές διάστημα, έρχεται ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία δεν θα επιτρέπει στον Ηλία Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, δημοτικός ή περιφερειακός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Η. Κασιδιάρης προαλείφεται για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και σε περίπτωση που μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα του, αναμένεται να υποδείξει άλλον υποψήφιο, όπως έκανε στις εθνικές εκλογές με τους “Σπαρρτιάτες”.

Αυτό θα είναι το δεύτερο μπλόκο στον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής Οργάνωσης στη δίκη της ΧΑ.

Να θυμίσουμε ότι, ο Άρειος Πάγος είχε μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη “Εθνικό Κόμμα Έλληνες” από τις φετινές εθνικές εκλογές αφού, κόπηκε με πλειοψηφία (9 στους 10) από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και κατά συνέπεια του απαγορεύτηκε η συμμετοχή.

 

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης  κατά την διαδικασία της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είχε εστιάσει στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον Άρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, καλώντας παράλληλα όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη.

Υπέρ της τροπολογίας, κατά τη συζήτησή της στην αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο, όμως, προτείνει ο έλεγχος να μη γίνεται από το Α1 Τμήμα, αλλά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Το κόμμα του Κασιδιάρη θεωρήθηκε ότι είναι συνέχεια της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, της οποίας έχουν καταδικαστεί στελέχη, ενώ μέλη της εντοπίστηκαν στα ψηφοδέλτια.

“Η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να αποκλείσει από τις επικείμενες εκλογές το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί πλήρη δικαίωση της κυβέρνησης, που πρώτη τάχθηκε και πήρε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να μείνουν εκτός Βουλής οι εχθροί της Δημοκρατίας”,  ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τότε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/