Δημήτρης Ροζάκης Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας με τον Π. Τατούλη

Σεπτεμβρίου 03, 2023

Η Πελοπόννησος ... Ο ιστορικός Μωριας μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε μια μεγάλη γειτονιά με πλούσια ιστορία και παράδοση, πολιτισμικό πλούτο, τουριστικό ενδιαφέρον και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτή τη νότια γειτονιά της Ελλαδας, η Λακωνία μπορεί και πρέπει να παίξειτο δικό της σημαντικο ρόλο, να μπει σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης, να κερδίσει τα χαμένα χρόνια για να μπορέσει να αποκτήσει την αίγλη που της χάρισε η μακραίωνη ιστορία της και τη θέση που της αξίζει.

Η Λακωνία με βάση τη γεωγραφική, πολιτισμική και ιστορική θέση της, διαθέτει ισχυρά συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα.

Η Λακωνία είναι τόπος πολλαπλών τουριστικών εναλλακτικών συνδυασμών.

Διαθέτει μια πλειάδα σημαντικών φυσικών, πολιτιστικών, και ανθρωπογενών πόρων που συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η τουριστική ανάπτυξη θα βοηθήσει καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας, θα συμβάλει στη συγκρατηση του πληθυσμού της υπαιθρου.

Ο τουρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο αναμφίβολα μπορεί να γίνει το όχημα που θα μας οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη και στη μεγιστοποίηση της ευημερίας της λακωνικής κοινωνίας.

Ο τουρισμός στη Λακωνία όμως πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με τη φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και το πολιτιστικό μας απόθεμα.

Η "Νέα Πελοπόννησος" στηρίζει ακριβώς αυτήν την αναπτυξιακή λογική.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ στη Λακωνία, όπως το έχουν πετύχει σε άλλους νομούς της πατρίδας μας.

Για τη Λακωνία που θέλουμε!!!

Στην Πελοποννησο που μας αξίζει!