Λακωνία: Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Πέτρο Τατούλη

Σεπτεμβρίου 12, 2023
Γεννήθηκα το 1971. Μεγάλωσα στα Παπαδιάνικα Λακωνίας όπου και φοίτησα στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Παπαδιανίκων και κατόπιν στο Λύκειο Μολάων από όπου αποφοίτησα το 1989.
Το ίδιο έτος, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχα στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησα το 1994. 
Το 1995 επέστρεψα στη γενέτειρά μου τα Παπαδιάνικα και άνοιξα το ιδιωτικό μου ιατρείο στο οποίο εργάζομαι μέχρι σήμερα.
Υπήρξα από τα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων Πλύτρας, " Η Αρχαία Κυπαρισσία" και διατέλεσα Γραμματέας του από το 1995 ως το 1997 και Πρόεδρος του κατά την περίοδο 2005-2011.
Εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Ασωπού τις περιόδους 2002-2006 και 2006-2010.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα ήμουν Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ . της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μέλος του ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης.
Το 2016 εκλέχθηκα Γραμματέας της Δημ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μονεμβασίας.
Στις εσωκομματικές εκλογές του 2018 της Νέας Δημοκρατίας, εκλέχθηκα Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Μονεμβασίας.
Το 2019 συμμετείχα στις Περιφερειακές  εκλογές και εκλέχθηκα Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας με το Συνδυασμό "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" του Παναγιώτη Νικα.
Τον Οκτώβρη του 2019 ανέλαβα ρόλο Εντεταλμενης Συμβούλου για τη διοργάνωση των Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Το Μάιο  του 2021 για να παραμείνω πιστή στις αξίες και τις αρχές μου αλλά και συνεπής στις δεσμεύσεις που είχα αναλάβει προς τους πολίτες ανεξαρτητοποιήθηκα από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκα, παρέμεινα ως ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος και συνεχίζω μέχρι σήμερα την ανεξάρτητη πορεία μου στο ΠεΣυ Πελοποννήσου.
Απο τον Νοέμβριο  του 2019 ως το Μάιο του 2022 διατέλεσα μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Διατελώ  αναπληρωματικό μέλος ΔΣ του  Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) η οποία έχει ως αρμοδιότητα το να συμβουλεύει και να ενημερώνει το υπουργείο για θέματα πανδημίας και δημόσιας υγείας.
Είμαι Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Αρκαδίας "Ανέλιξη" 
Το Μάρτιο του 2022 εκλέχθηκα Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.
Εκτός από την άσκηση του επαγγέλματος μου έχω την εποπτεία της καλλιέργειας των κτημάτων των γονιών μου στα Παπαδιάνικα.
Στα ενδιαφέροντα μου συγκαταλέγονται το διάβασμα, ο κινηματογράφος, η ενασχόληση με τον αθλητισμό, οι εικαστικές τέχνες και η μόδα, ενώ υπήρξα  μέλος της Θεατρικής Ομάδας "Ιάσθε Θεάτρω" της Χριστίνας Λαμπούση.
Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη της Γεωπολιτικής και των Διεθνών Σχέσεων καθώς και της επιστήμης της Ψυχολογίας και έχω παρακολουθήσει σεμινάριο Εγκληματολογικης Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχω παρακολουθήσει Σεμινάριο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.
Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να ακούω μουσική και συγκεκριμένα κλασική μουσική, hard rock, rock και blues ενώ από την ελληνική μουσική προτιμώ τα παραδοσιακά , έντεχνα, παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.
Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Έχω ένα γιο το Βασίλη Αρρώνη.
Στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές, στις 8/10/2023, θα είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την ΠΕ Λακωνίας με το συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη.