( vid ) Δείτε τι είπε | Π. Νίκας: Από 18/9 θα δέχεται απορρίμματα το εργοστάσιο στη Σκάλα

Σεπτεμβρίου 12, 2023

Στη Σπάρτη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την υπογραφή συμβάσεων έργων ύψους πάνω από 1.000.000 € .

Επ΄ευκαιρίας αυτής της συνέντευξης ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι από την προσεχή Δευτέρα 18/9 το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα θα αρχίσει να δέχεται τα σκουπίδια των Δήμων της Λακωνίας .

Είχε προηγηθεί σύσκεψη με όλους τους Δήμους και μάλιστα είπε ότι για τον πρώτο μήνα μεταφοράς των απορριμμάτων δεν θα  καταβάλλουν τέλη οι Δήμοι.

Μάλιστα είπε ότι οι Δήμοι της Λακωνίας είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην εταιρεία  που διαχειρίζεται τα απορρίμματα αφήνοντας να εννοηθεί ότι Δήμοι της Πελοποννήσου χρωστούν πολλά χρήματα.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρύπανσης της περιοχής από την λειτουργία του εργοστασίου αφού οι προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος είναι αυτές που ορίζει η Ευρωπαϊκή ένωση .

Τέλος είπε ότι όλο το προσωπικό που θα απασχοληθεί στη μονάδα θα προέρχεται από κατοίκους του Δήμου Ευρώτα αφού φυσικά πληρούν και έχουν τα προσόντα να εργαστούν στο εργοστάσιο. 

Last modified on Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 14:58