Π. Δούκας: Μια κατάθεση ψυχής. Το κεφάλαιο Σπάρτη έκλεισε οριστικά για εμένα

Αγαπητοί αφοσιωμένοι συνεργάτες και φίλοι

1. Σε πολύ λίγο θα είσαστε πολύ περήφανοι για τη κληρονομιά και το έργο και τη παρακαταθήκη που αφήνουμε πίσω μας!

2. Η Σπάρτη ήταν μια επαρχιακή πόλη στη σκιά της Καλαμάτας και της Τρίπολης που ζούσε μόνο χάρη στη Δωρική και Παλαιολόγεια κληρονομία της - είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι!

3. Εμείς αναδείξαμε τη σημερινή Σπάρτη και τη βάλαμε στο Παγκόσμιο Χάρτη! Με δεκάδες πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την Αγροτική Ανάπτυξη, τον Αθλητισμό, τα Δημοτικά Έργα και τη Καθημερινότητα!

FB IMG 1697291541985

4. Φυσικά κάναμε λάθη - σε πολλά μέτωπα της καθημερινότητας μείναμε πίσω, κάποιοι συνεργάτες δεν τράβηξαν όσο θάπρεπε, αλλά αυτονόητα το κύριο βάρος των αστοχιών πέφτει σε μένα!

5. Όσα κάναμε παρά τα 2+ χρόνια για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και παρά τον covid δεν έχουν ξαναγίνει στη Σπάρτη!

6. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουμε ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ που θα κάνει και τους πιο άσχετους να τρίβουν τα μάτια τους!

7. Όταν ανέλαβα δήμαρχος ήρθαν τα ‘απορριμματοφόρα’ του δήμου στο γραφείο μου και μου άδειασαν δεκάδες εκατοντάδες προβλήματα. —Γήπεδα σε κακή κατάσταση, —Κλειστό Γυμναστήριο, —Παιδικές Χαρές, —ηλεκτροφωτισμός, —πάρκα, —οχήματα του δήμου που δεν είχαν λάστιχα, —ημι-χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΣ —ΧΑΔΑ —σχεδόν ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία —αγροτικοί δρόμοι χάλια, —πολιτιστικές αίθουσες ανύπαρκτες.

FB IMG 1697291513980

8. Παράλληλα 2+ χρόνια covid (όπου όλες οι κεντρικές υπηρεσίες είχαν ουσιαστικά κλείσει), μακροχρόνιες ταμειακές δυσκολίες, ΔΕΥΑΣ στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ελλείψεις σε προσωπικό που να μπορεί να λύνει προβλήματα, εσωτερικές συνομωσίες κυρίως από αυτούς και αυτές που παρίσταναν τους αφοσιωμένους!

9. Οι δημότες, δεν επικρότησαν τις προσπάθειές μας - αν και δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία, σκοτίζεται κυρίως για τον εαυτούλη της και όχι για το μεγαλείο της Πόλης! Το μεγαλείο της Πόλης το μοιράζονται και το απολομβάνουν πολλοί, ενώ ο εαυτούλης είναι αποκλειστικά δικός μας!

10. Θα είσαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε μαζί και βγάλαμε τόσα έργα!! «0 Άγιος και σαν ξεπέσει (ή έτσι νομίζουν κάποιοι ?)για δέκα δεσποτάδες κάνει», όπως λέει η λαϊκή παροιμία!

11.. Για μένα το κεφάλαιο ‘Σπάρτη έκλεισε οριστικά! Έχω δεκάδες πράγματα να ασχοληθώ στην Αθήνα — με την οικογένειά μου τα παιδιά μου τα επαγγελματικά μου!

12. Ήδη στο ICC - International Chamber of Commerce - Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδος (του οποίου είμαι Πρόεδρος του ΔΣ), θα ανακοινώσουμε άμεσα τη σύσταση / δημιουργία των διεθνούς εμβέλειας, —-ICC HELLAS INSTITUTE OF MANAGEMENT και —-ICC HELLAS INSTITUTE OF MARKETING … με αντίστοιχα συνέδρια και σχολές για τη δυναμική ανάπτυξη των τομέων αυτών στην Ελλάδα με την τελευταία λέξη των γνώσεων στα θέματα αυτά!

13. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για εσάς - τους φίλους που απέκτησα και θα είμαι συνέχεια δίπλα σας - όπως και στη Σπάρτη αν χρειαστεί!

Last modified on Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 17:34