Ε. Κιούση: «Είναι πολιτικά προβλέψιμοι και δεδομένοι οι Λάκωνες;»

Η περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού συγκαλεί την 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 με μικτό τρόπο. Δηλαδή, οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη

Η ημερήσια διάταξη διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία της παράταξής μας και τη συνυπογραφή του συνόλου της αντιπολίτευσης

Αφορά αποκλειστικά τη Λακωνία – και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Περιλαμβάνει δύο (2) μόνον θέματα, εξαιρετικά σημαντικά για τους συμπατριώτες μας: 

α) τη στήριξη στα καταρρέοντα Κέντρα Υγείας Βλαχιώτη, Γυθείου και Καστορείου, και 

β) την πολύπαθη παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη.

 

Η σοβαρότητα των ζητημάτων απαιτεί την φυσική παρουσία όλων των περιφερειακών συμβούλων. Ωστόσο, επειδή η συνεδρίαση αφορά έλεγχο της αντιπολίτευσης, η περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού επέλεξε, αντί της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας, τη δυνατότητα συμμετοχής με τηλεδιάσκεψη. 

Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση, όταν και πάλι υπήρχε διαδικασία άσκησης ελέγχου από την αντιπολίτευση. Με αυτές τις δύο εξαιρέσεις, οι μέχρι σήμερα συνεδριάσεις του ΠεΣυΠ έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τη δια ζώσης συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων.

Η επιλογή αυτή της περιφερειακής αρχής δεν συνιστά απλώς προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου της αντιπολίτευσης. Συνιστά περιφρόνηση προς τους πολίτες της Λακωνίας και αντιμετώπισή τους ως πολίτες β’ κατηγορίας. Δεν γνωρίζουμε ποια πολιτική σκοπιμότητα οδήγησε την περιφερειακή αρχή να επιλέξει το ημίφως της υποβαθμισμένης διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας. Μόνον η περιφερειακή αρχή γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους επιχειρεί να υποτιμήσει τη σε βάθος διερεύνηση και λήψη απόφασης για τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Είναι αυτονόητο ότι η παράταξή μας ζητά να επαναπροσδιοριστεί η συνεδρίαση του ΠεΣυΠ την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 σε αποκλειστικά δια ζώσης συμμετοχής των συμβούλων.
Ζητάμε και από τις Λάκαινες και τους Λάκωνες, να αξιολογήσουν απερίσπαστοι στην κάλπη της Κυριακής 9ης Ιουνίου 2024, αν τους ωφελεί να τους θεωρούν πολιτικά προβλέψιμους και δεδομένους.

Last modified on Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 03:03