Ε. Κιούση: Έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ για τα Κέντρα Υγείας Γυθείου, Βλαχιώτη και Καστορείου

Η παράταξη «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» αναλαμβάνει πρωτοβουλία έτσι ώστε, κατά την προγραμματισμένη 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ), τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, να οριστεί νέα, έκτακτη συνεδρίασή του, για τη συζήτηση της απελπιστικής κατάστασης των Κέντρων Υγείας Γυθείου, Βλαχιώτη και Καστορείου, ως εξαιρετικά επείγοντος θέματος. 

Η πρωτοβουλία μας συνεκτιμά το κατεπείγον αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για στήριξη και κάνει χρήση της παρ. 4 του άρθρου 10 (διαδικασία του 1/3) του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρ. αποφ. 42071/17.7.2020). 

Επίσης, με την ίδια διαδικασία, θα ζητήσουμε τη συμφωνία των παρατάξεων, έτσι ώστε σε νέα έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ, να συζητηθεί, εντός του προβλεπόμενου από τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του χρονικού διαστήματος, το αίτημα που έχουμε καταθέσει και εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό για τις μελέτες και την χάραξη της παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη. 

  • Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τη Λακωνία στη μοίρα της.  Δημιουργεί σήμερα τις συνθήκες που θα επικαλεστεί αύριο για τη συγχώνευση δομών δημόσιας υγείας στον Νομό μας, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης, για μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου, αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη της χώρας. 
  • Η κυβέρνηση καθημερινά συνταγογραφεί την κατάρρευση του ΕΣΥ. Η υποστελέχωση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων  δομών του δεν οφείλεται σε δημοσιονομικό περιορισμό. Είναι πολιτική επιλογή. Είναι η πρόφαση για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων. Το ΕΣΥ μένει όρθιο και η κυβερνητική πολιτική προσώρας ηττάται από την αξιοπρέπεια και την αυταπάρνηση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.  

Η Περιφέρεια οφείλει να δώσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αποτελεσματική στήριξη και ανάσα ζωής στα καταρρέοντα Κέντρα Υγείας Γυθείου, Βλαχιώτη και Καστορείου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Last modified on Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 04:09