«Κεραυνοί» Σαμαρά για Μητσοτάκη: Αναρωτιέμαι αν άκουσε την ψήφο του λαού - Μικρότερη και φοβική η ΝΔ

Άστραψε και βρόντηξε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του ομιλία μετά τις ευρωεκλογές, διερωτόμενος εάν ο πρωθυπουργός άκουσε την ψήφο του λαού και λέγοντας πως είναι λάθος να επιμένει στο λάθος.

Έστρεψε τα πυρά του κατά του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και τα εθνικά θέματα, λέγοντας στην κυβέρνηση δεν έδωσαν σημασία στην κριτική που άσκησε ο ίδιος αλλά και ο Κώστας Καραμανλής και μάλιστα αντιμετωπίστηκαν με απαξίωση από την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς είπε πως ειδικά για τον γάμο των ομόφυλων, όχι μόνο δεν απάντησε στα ερωτήματά του αλλά οργάνωσε «κενά έδρανα» την ώρα της ομιλίας του στη Βουλή τα οποία συνεχίστηκαν «με πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στα θεωρία».

Για την Ελλάδα και τους ομόφυλους γάμους, ο κ. Σαμαράς είπε: «Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος», είπε αναφορικά με το νόμο που έφερε η ΝΔ για τους ομόφυλους γάμους και την τεκνοθεσία.

Αναρωτήθηκα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί; Και αποδοκιμαστήκαμε από την Κυβέρνηση. Έθεσα ερωτήματα στη Βουλή επί της ουσίας και οργάνωσαν κενά έδρανα. Συνέχισαν αγκαλιές βουλευτών με ΛΟΑΤΚΙ στα θεωρία της Βουλής και πάρτι στα μπαρ. Ο κόσμος θεώρησε αλαζονική την κυβέρνηση και το έδειξε στην κάλπη με αποχή 60%. Ηχηρό χαστούκι. Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα και τα αποδοκίμασαν. Λευκή απεργία».

Η πρώτη κοινή παρουσία των δύο πρωθυπουργών

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών μετά τις Ευρωεκλογές και αναμφίβολα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί και στις παρεμβάσεις που κάνουν Σαμαράς και Καραμανλής.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην έναρξη της ομιλίας του στάθηκε στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και το πώς έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης.

Οι ομιλίες Σαμαρά - Καραμανλή πραγματοποιούνται με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης για τα περί επιστροφής στις ρίζες και επαναπροσέγγισης του παραδοσιακού ακροατηρίου της, ζητήματα που τέθηκαν από κυβερνητικούς βουλευτές και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το βιβλίο επιχειρεί μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009).