Συνάντηση Σπύρου Τζινιέρη με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, είχα χθες Πέμπτη 18/7.

Συζητήσαμε εκτενώς για την προσπάθεια που κάνουμε στην Περιφέρεια, για μία ολιστική διαχείριση των ακινήτων- που δεν έχει γίνει έως τώρα για δημόσια κτίρια-, και είδαμε τα σημεία στα οποία το ΤΕΕ δρομολογεί ή έχει ήδη δρομολογήσει έργα καταγραφής του κτιριακού δυναμικού (προσβασιμότητες ΑΜΕΑ σε δημόσια κτίρια, Πρωτοβάθμιος Αντισεισμικός Έλεγχος κ.α.) και ψηφιοποίησεις στα πλαίσια του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη.

Ενημερώθηκα για το χρονοδιάγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και του μετέφερα επισημάνσεις και παρατηρήσεις των τοπικών φορέων και υπηρεσιών, με τους οποίους έχουμε ανοιχτή επικοινωνία, στην έως τώρα εξέλιξη αυτού του μεγάλου έργου.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν το τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων για την άμεση επικοινωνία πολιτών και υπηρεσιών σε θέματα αρμοδιότητας του τμήματος.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε προσηλωμένοι στο να υιοθετήσουμε εργαλεία και διαδικασίες προς όφελος της αποτελεσματικής διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.