ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ | Πρωτοφανής ένταση , στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης και μάλιστα να υπάρχουν και στιγμές για αυτεπάγγελτη επέμβαση της δικαιοσύνης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Πρωτοφανής ένταση , στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης και μάλιστα να υπάρχουν και στιγμές για αυτεπάγγελτη επέμβαση της δικαιοσύνης .

Η ένταση αυτή απ΄ ότι μάθαμε ήρθε για ασήμαντο λόγο που προφανώς υπάρχει το υπόβαθρο για τέτοιες εικόνες ντροπής.

Ακούστηκαν βρισιές και απειλές που δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν και να γραφούν σε  κείμενο .

Χωρίς καμία διάθεση διδασκαλίας εκ μέρους μας , έχουμε να πούμε ότι για να είσαι εκπρόσωπος των πολιτών σε οποιοδήποτε θεσμικό φορέα , θα πρέπει να έχεις αποφασίσει μέσα σου ότι εκπροσωπείς , όχι τον εαυτό σου , αλλά κάποιους που σε έστειλαν σε αυτόν τον φορέα.

Η ακραία αντίδραση κάποιων δημοτικών συμβούλων  , ακόμα και αν δεχτούμε ότι έχουν δίκιο σε κάποιο προς συζήτηση θέμα , δεν συνάδει με τίποτα με την αποστολή και την θέση που έχουν.

Κατά την γνώμη μας ακόμα και η παρουσία , το ντύσιμο , η εικόνα γενικά του καθ΄ ενός έχει να κάνει με τον σεβασμό που δείχνεις στο ανώτερο όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Φαντάσου ένα Βουλευτή ή τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ή τον Δήμαρχο να πάει  στη συνεδρίαση με βερμούδα.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να ισχύει και για τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Δεν είναι θέμα ενδυματολογικό , αλλά θέμα σεβασμού του θεσμού και του χώρου που βρίσκεται.

Κάτι ανάλογο θα έλεγα ισχύει ακόμα και για τους πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις .

Οι κανόνες της Δημοκρατίας επιβάλουν ότι ο  εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να παρουσιάζει τις θέσεις του με διάλογο , με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και πάνω απ΄όλα σεβασμό στις αποφάσεις. 

 Να σημειώσουμε ότι η όλη αντιπαράθεση ήταν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με τον Δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Last modified on Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 15:16