Με το Λάκωνα δισεκατομμυριούχο ηγέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Γ. Σακελλάρη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Με το Λάκωνα δισεκατομμυριούχο ηγέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Γιώργο Σακελλάρη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Σήμερα είχα τη χαρά να φιλοξενήσω στο Δημαρχείο Καλαμάτας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ameresco, Γιώργο Σακελλάρη.


Με τον Ομογενή επιχειρηματία, που διαπρέπει στο χώρο της πράσινης ενέργειας στην Αμερική και όχι μόνο, συζητήσαμε για τις προοπτικές της Καλαμάτας καθώς και για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη συνεργασιών στο πλαίσιο της υλοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης μας!»

 

Ποιος είναι ο Γιώργος Σακελλάρης

Ο  Γιώργος Σακελλάρης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ameresco, πρωτοστατεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υποστηρίζοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Γεννημένος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Bασσαρά της Λακωνίας, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 18 ετών, ξεπερνώντας γλωσσικά εμπόδια και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Maine και πήρε πτυχίο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Hλεκτρολόγων Mηχανικών από το Πανεπιστήμιο Northeastern.

Ο  Γιώργος Σακελλάρης ξεκίνησε την καριέρα του στη New England Electric System, όπου ίδρυσε την NEES Energy, εστιάζοντας στην ενεργειακή αποδοτικότητα, την οποία μετονόμασε σε NORESCO, μετατρέποντάς την σε μια κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών. Το 2000, ίδρυσε την Ameresco, η οποία έχει αναπτυχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παρόχους ενεργειακών λύσεων στη Βόρεια Αμερική, διαχειριζόμενη έργα άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συνεισφορές του στη βιομηχανία του έχουν αποφέρει τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Μέιν και αναγνώριση ως ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ένωσης Εταιρειών Υπηρεσιών Ενέργειας (NAESCO). Στο βιογραφικό του καταγράφεται η πρόταση του προς το Eρευνητικό Iνστιτούτο Hλεκτρικής Eνέργειας για την ανάπτυξη προγραμμάτων διαχείρισης, τα οποία εφαρμόστηκαν στις HΠA. 

O Γιώργος Σακελλάρης, επέστρεψε στην αγαπημένη του Ελλάδα, ως επενδυτής και σκοπεύει να ηγηθεί της κούρσας για την πράσινη ενέργεια, φέρνοντας την μεγάλη εμπειρία του στον τομέα των ΑΠΕ. Ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός του Σακελλάρη, μετά το έργο στην Κεφαλονιά, στοχεύει σε νέα έργα στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας τις καινοτόμες λύσεις για την πράσινη μετάβαση, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις τεχνολογίες αιχμής.

 

Last modified on Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 17:07