Ο Δήμαρχος Σπάρτης στην εκδήλωση παρουσίασης του Δελτίου για την καταγραφή του Μανιάτικου Μοιρολογιού στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σεπτεμβρίου 19, 2024

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος παραβρέθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην επίσημη παρουσίαση του Δελτίου με το οποίο το Μανιάτικο Μοιρολόι καταγράφτηκε στο Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης, ο κ. Βακαλόπουλος χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης την καταγραφή του Μανιάτικου Μοιρολογιού στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Ο κ. Βακαλόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο για τη συμβολή του στη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο δήμων, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη συνεχή προσπάθεια του κ. Ανδρεάκου να μεταλαμπαδεύσει την ιδιαίτερη κουλτούρα και πολιτιστική κληρονομιά στις νεότερες γενιές. 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης εξήρε, επίσης, όλους όσοι συμμετείχαν στην ανάδειξη της πρωτοβουλίας για το Μανιάτικο Μοιρολόι, μεταξύ των οποίων και την πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης, κ. Αναστασία Κανελλοπούλου για τη συμβολή της, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Σπάρτης θα στέκεται πάντοτε δίπλα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

vak-moiroloi.jpg