Συμπληρωματική πώληση ελαιολάδου οι Άγιοι Απόστολοι, συνολικά 53 τόνοι στα 10,20 ευρώ

Σε νέα συμπληρωματική πώληση, ενός ακόμη βυτίου αγουρέλαιου, εσοδείας 2024-2025, από την ποικιλία της Αθηνοελιάς, προχώρησε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων στην Λακωνία.

Θυμίζουμε ότι στις 5 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη δημοπρασία της νέας ελαιοκομικής περιόδου, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων της Λακωνίας να προχωρά στην πώληση ενός βυτίου αγουρέλαιου, εσοδείας 2024-2025, στην ασύλληπτη για τα σημερινά δεδομένα τιμή των 10,20 ευρώ/κιλό.

«Ο Ιταλός έμπορος όμως επανήλθε τις επόμενες ημέρες και ζήτησε ακόμη ένα βυτίο στην ίδια τιμή (10,20 ευρώ το κιλό)», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων, Παναγιώτης Μπατσάκης.

Και προσθέτει: «Έτσι συνολικά ο συνεταιρισμός πούλησε 51 - 53 τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου φετινής εσοδείας στην τιμή των 10,20 ευρώ/κιλό. Το πρώτο βυτίο έχει ήδη φύγει και το δεύτερο βυτίο αναμένεται να αναχωρήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η συγκομιδή του ελαιόκαρπου πάντως συνεχίζεται στην περιοχή. Η έλλειψη προσβολών από δάκο και οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες συνέβαλαν στην παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας».

Να θυμήσουμε ότι πέρσι, στις 16 Οκτωβρίου, ο συνεταιρισμός είχε πουλήσεις ένα βυτίο (σχεδόν 26 τόνους) εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας (ποικιλίας Αθηνοελιάς) στην τιμή των τιμή των 9,25 ευρώ το κιλό.

Παϊσιάδης Σταύρος

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/