8,70 ευρώ συμφωνία για ελαιόλαδο ο Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς, αυξημένα τα εργατικά

Στις 22 Μαΐου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς στην Λακωνία έκλεισε εμπορική συμφωνία για πώληση έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς κ. Γιώργος Δογαντζής, «μεταποιητική - εξαγωγική μονάδα της Μεσσηνίας ζήτησε 20 τόνους ελαιολάδου στην τιμή των 8,70 ευρώ ανά κιλό.

Αυτή η τιμή αποτελεί μια από τις υψηλότερες στην αγορά, υποδεικνύοντας την άριστη ποιότητα του προϊόντος του Συνεταιρισμού. Να επισημάνουμε ότι αυτή την περίοδο η αγορά δίνει ανώτερη τιμή για καλή ποιότητα ελαιολάδου στα 8,10 ευρώ το κιλό.

Η υψηλή τιμή πώλησης αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των παραγωγών να διατηρήσουν υψηλά πρότυπα ποιότητας και να προωθήσουν το προϊόν τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχει όμως πρόβλημα υψηλού κόστους στην ελαιοκαλλιέργεια που θα πρέπει να το επισημάνουμε. Εργατικά για καλλιέργεια και συγκομιδή φτάνουν στα 3,5 ευρώ το κιλό. Αν στο μέλλον έχουμε τιμές κάτω από 5 ευρώ το κιλό θα έχουν πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης οι παραγωγοί ελαιολάδου».

Παϊσιάδης Σταύρος