Στα 8,52 ευρώ πούλησε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ο Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης

Με 8,52 ευρώ/κιλό για τον παραγωγό διατέθηκε την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, ένα βυτίο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (28 τόνοι), οξύτητας 0,28, από τον Συνεταιρισμό Μεταμόρφωσης της Λακωνίας.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταμόρφωσης, Γιάννης Λάγγης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «το ελαιόλαδο ήταν πολύ καλής ποιότητας και πουλήθηκε στα 8,52 ευρώ/κιλό στην εταιρεία εμπορίας και εξαγωγών ελαιολάδου Ψώνης από τη Μεσσηνία.

Ο συνεταιρισμός συγκέντρωσε συνολικά 4 προσφορές για να επιλέξει την καλύτερη τιμή αλλά όλες ήταν πάνω από 8 ευρώ.

Έχουμε καταφέρει την φετινή εμπορική περίοδο να πουλήσουμε στην πιο υψηλή τιμή το ελαιόλαδο. Θεωρώ πάντως ότι και τα 8,52 ευρώ είναι μια καλή τιμή.

Ο συνεταιρισμός έχει αυτή την στιγμή 120 τόνους απόθεμα το οποίος θα το διαθέσει σε δημοπρασίες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τη νέα εσοδεία η ελιά έχει αυτή την περίοδο καρπόδεση. Αν συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε άρδευση. Στις γεωτρήσεις είναι σε οριακό σημείο τα υπόγεια ύδατα στην περιοχή.

Πρόβλημα έχουν φέτος οι ξηρικές ελιές που αν και είχαν πολύ καλή ανθοφορία τελικά λόγω της ξηρασίας θα έχουν απώλεια παραγωγής».

Παϊσιάδης Σταύρος