Συμφωνία για 150 τόνους ελαιολάδου έκλεισε στην Λακωνία

Σεπτεμβρίου 06, 2024

Μεγάλη συμφωνία για πώληση ελαιολάδου έκλεισε αγροτικός συνεταιρισμός στην Λακωνία, ενώ φαίνεται ότι ζεστάθηκε το ενδιαφέρον των εμπόρων μετά την απραξία του καλοκαιριού.

Ο κ. Παναγιώτης Ντανάκας, Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου Μολάων – Πακίων, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «η συμφωνία αφορούσε 150 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιόλαδου περσινής εσοδείας με τιμή στα 7,60 ευρώ το κιλό.

Tην Παρασκευή (30/8) έκλεισε η συμφωνία και τη Δευτέρα (2/9) ήρθε το φορτηγό και το πήραν.

Απομένουν ακόμη στις αποθήκες του συνεταιρισμού 250 τόνοι ελαιολάδου και θα δούμε πως θα πουληθεί μετά από τις 15 Σεπτεμβρίου».

Στο μεταξύ ήδη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέπτεται την περιοχή της Λακωνίας που επλήγηκε από την χαλαζόπτωση της 1ης Σεπτεμβρίου (Συκιά, Φοινίκι και Ασωπό).

Στο επόμενο διάστημα θα οριοθετηθούν επακριβώς οι περιοχές όπου σημειώθηκε ζημιά για να ξεκινήσει η διαδικασία δηλώσεων των πληγέντων παραγωγών.

Τιμές Ισπανίας

Στο μεταξύ στην Ισπανία στα 7,66 ευρώ το κιλό κυμάνθηκε η μέση τιμή παραγωγού για το ελαιόλαδο, κατά τη διάρκεια της εμπορικής περιόδου 2023/2024, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Poolred.

Ο μέσος όρος των τιμών των τελευταίων έντεκα μηνών έδειξε ότι την υψηλότερη τιμή είχε τον Ιανουάριο που έφτασε στα 8,74 ευρώ το κιλό και την χαμηλότερη τον Ιούλιο που ήταν στα 6,72 ευρώ το κιλό.

Η αγροτοσυνδικαλιστική ισπανική οργάνωση ASAJA-Jaén αναφέρει ότι με αυτά τα δεδομένα η καμπάνια τιμολόγησης την φετινή περίοδο ήταν πολύ καλή για τους Ισπανούς ελαιοπαραγωγούς.

Παϊσιάδης Σταύρος

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/