Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τους δείκτες του ρολογιού;

Η αλλαγή ώρας πλησιάζει! Ετοιμαστείτε να γυρίσετε τα ρολόγια σας μια ώρα πίσω από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Η χειμερινή ώρα αλλάζει τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του μήνα, όπου οι δείκτες θα δείχνουν μια ώρα πίσω. Δηλαδή, αντί για 04:00 π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ.

Κερδίζουμε ή χάνουμε μία ώρα ύπνου; Αυτή η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα να κοιμόμαστε και μία ώρα παραπάνω. Η αλλαγή ώρας σε θερινή και χειμερινή δεν ισχύει για όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά σε αυτές που ισχύει είναι και η Ελλάδα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η θερινή ώρα εφαρμόζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ενώ το φθινόπωρο αλλάζει σε χειμερινή πάντα στο τέλος του Οκτωβρίου.

Αν το smartphone σας δεν έχει ενεργοποιημένη την επιλογή αυτόματης ώρας μπορείτε να την ενεργοποιήσετε εσείς με τους εξής τρόπους:

Ενεργοποίηση αυτόματης αλλαγής ώρας σε Android:

Ανοίξτε την εφαρμογή των Ρυθμίσεων.

Βρείτε την ενότητα ‘Γενική Διαχείριση’.

Επιλέξτε ‘Ημερομηνία & Ώρα’.

Βεβαιωθείτε πως η επιλογή ‘Αυτόματη ημερομηνία και ώρα’ είναι ενεργοποιημένη.

Ενεργοποίηση αυτόματης αλλαγής ώρας σε iPhone:

Ανοίξτε την εφαρμογή των Ρυθμίσεων.

Επιλέξτε ‘Γενικές’.

Μεταβείτε στην ‘Ημερομηνία και ώρα’.

Βεβαιωθείτε πως η επιλογή ‘Αυτόματη ρύθμιση’ είναι ενεργοποιημένη.

Γιατί αλλάζουμε ακόμη ώρα; Η απόφαση της Ευρώπης που δεν εφαρμόστηκε

Σε αυτό το σημείο ενδεχομένως να αναρωτιέστε για ποιο λόγο ακόμη αλλάζουμε ώρα, αφού το 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει να σταματήσει η όλη διαδικασία και η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν υποτίθεται προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021. Τελικά, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία καθυστέρησαν την εφαρμογή της απόφασης και πήγαν πίσω τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: https://unboxholics.com/