Η Toyota αποκαλύπτει το μέλλον των οχημάτων υδρογόνου

Η Toyota έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην τεχνολογία υδρογόνου. Αυτά τα μικρά κυλινδρικά δοχεία που βλέπετε παρακάτω, έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν το απαραίτητο καύσιμο στα οχήματα υδρογόνου, χωρίς να χρειάζεται κάποια υποδομή όπως πρατήρια καυσίμων ή σταθμοί φόρτισης.

Αναπτύχθηκαν από μία θυγατρική της Toyota, την Woven και θα τροφοδοτούν τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου (FCEVs). Μεγαλύτερες εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε οικιακές συσκευές ή ακόμα και να τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό ολόκληρα σπίτια.

Η Toyota οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο τα δοχεία υδρογόνου θα παραδίδονται, θα επαναχρησιμοποιούνται και θα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον με ελάχιστους ρύπους.

Με την τεχνολογία υδρογόνου να έχει αρχίσει να υιοθετείται και από άλλους κατασκευαστές, όπως η Hyundai, η Honda και BMW, το φορητό σύστημα τροφοδοσίας υδρογόνου της Toyota θα μπορούσε να είναι μία καινοτομία η οποία θα προσφέρει μία πρακτική λύση για καθαρή ενέργεια.

Πηγή: https://unboxholics.com/

Last modified on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 01:08