Μετά τα χάρτινα καλαμάκια, έρχεται τώρα το πρώτο χάρτινο μπουκάλι με καπάκι

Η εταιρεία Paboco, σε συνεργασία με την Blue Ocean Closures, παρουσίασε ένα πρωτοποριακό χάρτινο μπουκάλι, το πρώτο της αγοράς που θα έχει καπάκι από χάρτινες ίνες. Το νέο αυτό πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι αναμένεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του 2025. Ο στόχος είναι να μειώσει δραστικά τη χρήση πλαστικού και να βελτιώσει την ανακυκλωσιμότητα των φιαλών, με την καινοτομία αυτή να έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το CPHI στο Μιλάνο.

Το χάρτινο μπουκάλι, μαζί με το καπάκι από ίνες, θα έχει συνολικό βάρος μικρότερο από 16 γραμμάρια, ενώ η λεπτή επένδυση πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) θα ζυγίζει λιγότερο από 2 γραμμάρια. Αυτός ο εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμός επιτρέπει στη συσκευασία να ανακυκλώνεται όπως το χαρτί, γεγονός που αποτελεί σημαντική πρόοδο για την αντικατάσταση του πλαστικού στη βιομηχανία. Η Paboco σκοπεύει να επεκτείνει την παραγωγή χάρτινων φιαλών σε μεγάλη κλίμακα μέχρι το τέλος του 2025, ενώ εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων βιολογικών λύσεων συσκευασίας.

Το καπάκι από ίνες, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Blue Ocean Closures, είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά για συσκευασίες στερεών προϊόντων και χαπιών, και ανακυκλώνεται όπως το χαρτί. Η Blue Ocean Closures ελπίζει ότι αυτό το προϊόν θα αποτελέσει ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία των καπακιών, καθώς είναι κατάλληλο για διαφορετικά είδη φιαλών, διευρύνοντας τις δυνατότητες μείωσης της χρήσης πλαστικού.

Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει σε πλήρη κλίμακα στο εργοστάσιο της Paboco στη Δανία, με στόχο την κατασκευή περισσότερων από 20 εκατομμυρίων χάρτινων φιαλών μέχρι το τέλος του 2025. Τα μπουκάλια αποτελούνται κατά 85% από χαρτί, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό περιλαμβάνει το HDPE, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα και τις απαιτήσεις κάθε συσκευασίας. Η φιλοδοξία των δύο εταιρειών είναι να οδηγήσουν τη βιομηχανία σε μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση, μειώνοντας την εξάρτηση από το πλαστικό και προάγοντας φιλικότερες προς το περιβάλλον λύσεις.

Πηγή: https://unboxholics.com/