ΔΙΑΥΛΟΣ. " Η επικοινωνία στην οικογένεια "

Βιωματικό εργαστήριο σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Νεαπόλεως με θέμα «Η επικοινωνία στην οικογένεια» Είναι κοινά αποδεκτό ότι για να χτίσουμε μία καλή σχέση με το παιδί μας, πρέπει να έχουμε εδραιώσει την καλή επικοινωνία με αυτό. Στη δυσκολία ουσιαστικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας οφείλονται οι περισσότερες συγκρούσεις με τα παιδιά μας, και μάλιστα τους εφήβους, με τη φράση «Εσύ ποτέ δεν με καταλαβαίνεις!» να αποτελεί τη μόνιμη επωδό κάθε μας συζήτησης με αυτά.

FB IMG 1680509070793 Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλής επικοινωνίας καθώς και την ανάγκη των γονέων να εξασκηθούν σε δεξιότητες που την προάγουν, το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» διοργάνωσε, μαζί με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Νεαπόλεως Βιωματικό Εργαστήριο Γονέων με θέμα «Η επικοινωνία στην Οικογένεια». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την έννοια της επικοινωνίας, να διερευνήσουν τους παράγοντες που προάγουν αλλά και αυτούς που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική επικοινωνία καθώς και να εξασκηθούν σε επικοινωνιακές τεχνικές και δεξιότητες.

FB IMG 1680509077306

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 17:30 στο χώρο του Γυμνασίου Νεαπόλεως με συντονίστρια την κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγο, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ».