Ποια είναι η Δωροθέα Βουγιουκλή-Χατζηνικολάου με τις δωρεές στο Δήμο Σπάρτης

Η Δωροθέα Βουγιουκλή γεννήθηκε στη Σπάρτη και σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Brooklyn College. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων της Etolian Capital LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπου διαχειρίζεται και επιβλέπει επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Επιπλέον, διατελεί πρόεδρος του Διεθνούς Ομίλου Γυναικών (WIC) – Αθήνα, αντιπρόεδρος του Συλλόγουτων Εν Ελλάδι Περιστιάνων (Ναυπακτίας-Αιτωλοακαρνανίας), ενώ υπήρξε, πρόεδρος του Ιδρύματος ανίατης ασθένειας (IIF) στη Νέα Υόρκη (Σπάρτης) και Διευθύντρια ΟικονομικήςΑνάπτυξης του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (HAWC) στο Washington DC & NY.

Πρόκειται για μία γυναίκα-σύμβολο της φιλανθρωπικής δράσης των Ελλήνων ομογενών του εξωτερικού που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ας αποτελέσει το έργο της φωτεινό σηματοδότη προσφοράς προς την περιοχή της Λακωνίας, και την Ελλάδα ευρύτερα, προκειμένου να παραμείνει η αλληλεγγύη το λαμπρότερο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας.

---------

Η πρώτη δωρεά ήταν η παροχή ενός μέσου μαζικής μεταφοράς για τις ανάγκες της Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης, αφιερωμένου στην τρίτη ηλικία καθώς διαθέτει μηχανισμούς διευκόλυνσης της χρήσης του από τους γηραιότερους. Η αξία του ανέρχεται σε € 96.720

$103.006), ποσό που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία της κας Βουγιουκλή-Χατζηνικολάου με τη βοήθεια συγγενών και φίλων της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Η δεύτερη δωρεά ήταν εξοπλισμός για τους υπαλλήλους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης. 

Last modified on Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 11:14