Νέα «καραβιά» με πτώματα τη νύχτα στο λιμάνι της Καλαμάτας - Τσακίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονιστικά μηνύματα λαμβάνει στο κινητό του ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, από συγγενείς που ψάχνουν επιβαίνοντας στο αλιευτικό, το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Συνεχίζονται όλη τη νύχτα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Μεταφέροντας πτώματα

Λίγο πριν τις 23:00 χθες Τετάρτη πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας πτώματα 

nauagio pilos

(φωτογραφία, από Eurokinissi).

Οι διασωθέντες υποστηρίζουν ότι υπήρχαν γυναίκες και παιδιά στοιβαγμένα στ’ αμπάρια του πλοίου

Οπως δήλωσε ο καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται μέχρι στιγμής 30 πρόσφυγες και μετανάστες και η κατάσταση τους είναι σχετικά καλή.

Μηνύματα αγωνίας

«Ελέγχονται τα προβλήματά τους. Κάποιοι έχουν πνευμονίες, κάποιοι άλλοι έχουν συνολική κατάπτωση, κάποιοι άλλοι έχουν διάφορα προβλήματα, επειδή έπαθαν πνευμονία εξ εισροφήσεως.

Τα προβλήματά τους είναι αναμενόμενα, με αυτά που τράβηξαν οι άνθρωποι. Κυρίως το ψυχολογικό τους είναι το μεγάλο πρόβλημα κι αυτό που ζητάνε εναγωνίως είναι να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους», επισήμανε ο κ. Μάκαρης.

Πρόσθεσε πως ορισμένοι από τους διασωθέντες ασθενείς ανέφεραν ότι στο πλοίο επέβαιναν γύρω στους 750 ανθρώπους, ανάμεσά τους περίπου 50-100 παιδιά στ’ αμπάρια.

Ρωτούσα πόσοι ήταν στο σκάφος αυτό, έλεγαν κάποιοι για 750. Υπήρχαν διφορούμενες απόψεις για το πόσα παιδιά ήταν στο πλοίο, άλλοι έλεγαν 50, άλλοι για 100, δεν ήξεραν προφανώς τι συνέβαινε στ’ αμπάρια», ανέφερε ο κ. Μάκαρης.


Διασωθείς μεταφέρεται στο νοσοκομείο (φωτογραφία SOOC/Μενέλαος Μυρίλλας)

«Να σταλούν διερμηνείς»

»Κάποιοι είχαν υποθερμία, αλλά γενικώς η κατάστασή τους είναι σταθερή και ελεγχόμενη», ανέφερε και προσέθεσε ότι χρειάζεται επειγόντως να σταλούν διερμηνείς που γνωρίζουν αραβικά ώστε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους.


Αποβιβάζοντας… πτώματα (φωτογραφία Eurokinissi)

In.gr