Αναστασία Τζανετάκου: Μια Λάκαινα με συνεχή εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Αναστασία Τζανετάκου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του University of Strasburg και του Μεταπτυχιακού τμήματος MSc Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας του University of East London.

Η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση περιλαμβάνει τη Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία CBT και τη Μουσική Ψυχοθεραπεία, μια προσέγγιση που εστιάζει στην ψυχοθεραπεία μέσω της Μουσικής.

Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στη Σχολική Ψυχολογία του πανεπιστημίου Αιγαίου και στην Προαγωγή Ψυχικής υγείας Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής της ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων & της Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλος» στη Σπάρτη του Ν. Λακωνίας και στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υπηρεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική & Θεραπεία Ζεύγους και Οικογενείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέχοντας συμβουλευτική και υποστήριξη σε ομάδες γονέων, και στις Πανεπιστημιακές Διαλέξεις Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχοντας εθελοντικά σε διάφορες δράσεις που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής της δράσης ευαισθητοποιείται έντονα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και εμπλουτίζει την επιστημονική της κατάρτιση με σπουδές στην Ειδική αγωγή-Ενσωμάτωση και Συνεκπαίδευση στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Παντείου Πανεπιστημίου, στο σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης Braille για άτομα με προβλήματα όρασης και στις Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας￾Διάγνωση και Αντιμετώπιση του ΕΚΠΑ.

Ολοκλήρωσε την Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική της κατάρτιση στο πανεπιστήμιο Κρήτης, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) διδάσκοντας σε δομές ενηλίκων (ΣΔΕ, ΙΕΚ,ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) και έχει λάβει την ειδικότητα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του προγράμματος «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών δια Βίου Μάθησης».

Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε δομές προσφύγων και μεταναστών με εξειδικευμένη κατάρτιση στη «Διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Life Coaching ως ένας σύγχρονος κλάδος της ψυχολογικής επιστήμης επίσης κέντρισε το επιστημονικό και επαγγελματικό της ενδιαφέρον και την έχει φέρει στο προσκήνιο με τον τίτλο της Master Life Coach.

Σπούδασε στο Aegean College “Diploma in Life Coaching” και αμέσως μετά “Master Life Coaching” κατακτώντας εξειδικευμένες δεξιότητες Coaching όπως διαχείριση ομαδικών συνεδριών Coaching, Action Learning και γνώσεις NLP Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού ενώ ταυτόχρονα εξειδικεύτηκε στο “Diploma in Business Coaching” by ICM Academy.

Γνωρίζοντας την Αγγλική γλώσσα απέκτησε Διεθνή Διαπίστευση ως APC Accredited Practitioner Coach by “The International Authority for Professional Coaching and Mentoring” (IAPC&M).

Είναι εκπαιδευτικός στη Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση με την ειδικότητα του μουσικού μιας και ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών παίρνοντας τις ειδικότητες: Ανώτερων Θεωρητικών, Πιάνου, Βυζαντινής μουσικής και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων.

Ξεχωρίζει για την αρθρογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ειδησεογραφικά sites και τον τύπο, τη συμμετοχή της σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, καθώς και για την πολιτιστική και φιλανθρωπική της προσφορά ως Πρόεδρος του συλλόγου Ευζήν και Μαέστρος της χορωδίας Λιμπρέτο με εμφανίσεις σε φεστιβάλ της Ελλάδος και του εξωτερικού!

Last modified on Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 01:51