Τα σημαντικότερα feng shui tips για θετική ενέργεια στον χώρο σας!

Ο καθαρός αέρας και η ροή της κίνησης που περιβάλλουν το σπίτι μας δεν αποκλείεται να έχουν μεγαλύτερη σημασία από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Βρείτε παρακάτω τα σημαντικότερα feng shui tips και φέρτε θετική ενέργεια στον χώρο σας!

Για να είμαστε αποδοτικοί στην καθημερινότητά μας χρειαζόμαστε κάποιου είδους ενίσχυση. Εκτός από την προσεκτική διατροφή, έναν καλό ύπνο, ή έναν αξιόλογο σύντροφο ή φίλο, σε ένα άλλο επίπεδο υποστήριξη μπορεί να μας προσφέρει και ο χώρος που ζούμε ή εργαζόμαστε, αν τον θεωρήσουμε σαν ένα ζωντανό οργανισμό που αλληλεπιδρούμε μαζί του. Εισάγοντας με κατάλληλο τρόπο τις διάφορες ενέργειες στο χώρο μας και διατηρώντας τη ζωτική τους δύναμη εσωτερικά αρχίζουμε να νοιώθουμε πιο υγιείς και ευδιάθετοι κι αυτό μας παρέχει τη δυναμική για να γίνουμε πιο ενεργητικοί και να αποκτήσουμε χρήματα.

Ορίστε κάποιοι τρόποι που συνεισφέρουν σε αυτό:

  • Κύρια είσοδος

Αφαιρούμε οτιδήποτε εμποδίζει την πόρτα του διαμερίσματός μας να ανοιγοκλείνει. Φροντίζουμε ο χώρος μέσα και έξω από την είσοδο να μην είναι φορτωμένος με πράγματα, και τον διατηρούμε καθαρό και περιποιημένο. Διαμορφώνουμε επίσης στο βαθμό που είναι εφικτό, μία καμπυλωτή πρόσβαση εξωτερικά και μαιανδρικές διαδρομές εσωτερικά με κάποια φυτά ή έπιπλα, ώστε η κίνηση να μην είναι απότομη και άμεση αλλά να ρέει σαν ήρεμο ποταμάκι.

  • Διάδρομοι

Αποφεύγουμε να στριμώχνουμε έπιπλα (π.χ. έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/) και ογκώδη αντικείμενα (π.χ. βιβλιοθήκες, γραφεία ή καρέκλες γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/), και να έχουμε ακατάστατους τους διαδρόμους, αφήνοντας το πέρασμα στους άλλους χώρους ελεύθερο και διακοσμημένο με μικρότερα αντικείμενα της αρεσκείας μας.

  • Μπαλκονόπορτες και παράθυρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για να διώξουμε την κλεισούρα και τις μυρωδιές και να μπει φως και καθαρός αέρας, ή έστω τραβάμε τις κουρτίνες.

  • Κρεβάτι - κρεβατοκάμαρα

Μετακινούμε το κρεβάτι όταν το προσκέφαλο έχει πίσω του τοίχο με υδραυλικές σωληνώσεις εσωτερικά. Στο υπνοδωμάτιο αποφεύγουμε το τρεχούμενο νερό (ενυδρείο, συντριβάνι), τα στρογγυλά σχήματα, ή καθρέφτες που καθρεφτίζουν το σώμα μας όταν κοιμόμαστε. Τα αντικείμενα αυτά εμπεριέχουν κίνηση που δεν μας επιτρέπει να ξεκουραστούμε επαρκώς.

  • Φυτά εσωτερικού χώρου

Τοποθετούμε ένα ή δύο πλατύφυλλα φυτά σε χώρους που περνάμε περισσότερο χρόνο όπως το καθιστικό ή το γραφείο, ή φυτά με πιο μυτερές άκρες σε γωνίες τοίχων ή σκοτεινά σημεία για να δώσουμε ζωντάνια.

  • Ήχος πιάνου

Παίζουμε κατά διαστήματα μουσική πιάνου από cd ή το διαδίκτυο, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να ρίξουμε τους τόνους, και να αποφύγουμε πιθανές εντάσεις.

Οι παρεμβάσεις αυτές προσθέτουν νότες φρεσκάδας στο σπίτι μας, κι αυτό με τη σειρά του με κάποιο τρόπο θα μας το ανταποδώσει!