Ο Πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Γιάννης Σμυρνιώτης στο LaconiaTV για την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση (video)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη την Κυριακή 7 Απριλίου, το "Φεστιβάλ Ανακύκλωσης", που διοργάνωσε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, προνήπια, παιδιά δημοτικού, έφηβοι και ενήλικες συμμετείχαν σε παιχνίδια ανακύκλωσης με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το φεστιβάλ ήταν μια απολαυστική εμπειρία που συνδύασε την τέχνη και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στα θέματα της ανακύκλωσης. 

Οι καλλιτεχνικές Ομάδες «thea-tree» της Μαριάνθης Φωτάκη και «IntraVenous - Musical Arts on STAGE» της Θάλειας Μαρί Παπαδοπούλου, παρουσίασαν διαδραστικά παιχνίδια και παραστάσεις, εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στους τρόπους ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. 

Επιπλέον, η βραβευμένη εθελοντική ομάδα «Save Your Hood»  κινητοποίησε τους πολίτες της Σπάρτης σε δράσεις καθαριότητας στο Πάρκο Αγίου Νικολάου (στον κόμβο της επαρχιακής οδού Σπάρτης - Γυθείου).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν ομιλίες του Δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου, του πρώην Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρου Αργειτάκου, του Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Νίκου Αγγελόπουλου, καθώς και των Αντιδημάρχων: Καθαριότητας Δημήτρη Γιαννόπουλου και Ανακύκλωσης Δημοσθένη Κακούρου και του Προϊσταμένου Καθαριότητας του Δήμου Σταύρου Νικολέττου με θέμα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης.

Παρουσίαση για την εκπαίδευση στην εξοικονόμηση ενέργειας έγινε από την Μάγια Μοσχανδρέου, συνιδρύτρια - CEO Community Energy River, ηλεκτρολόγο μηχανικό (ΕΜΠ) με ειδικότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με συναυλία του συγκροτήματος «Blue Sins», προσφέροντας έναν όμορφο τρόπο για όλους μας να ενωθούμε και να εορτάσουμε την περιβαλλοντική μας δέσμευση. 

Χορηγός του Φεστιβάλ ήταν η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε.

Με δήλωσή του στο LaconiaTV και στη Δημοσιογράφο Φωτεινή Μακεδονοπούλου ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο θέμα της ανακύκλωσης, στους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα και τη συνεργασία του με την Αυτοδιοίκηση.

Last modified on Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 16:21