Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μακέτα του παραλιακού μετώπου Νεάπολης

Μαρούλη Κατζιλιέρη

Μια μοναδική μακέτα γεμάτη χρώμα και λεπτομέρειες, η οποία απεικονίζει τμήμα του παραλιακού μετώπου της Νεάπολης, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό.

Τη μακέτα εμπνεύστηκαν σχεδίασαν και υλοποίησαν τα εργαστήρια Ρομποτικής του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ» και παιδικής ζωγραφικής «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙ-ΖΟΥΜΕ».

Τα παιδιά του εργαστηρίου ρομποτικής, το οποίο διευθύνει ο Μάνος Λαμπράκης σχεδίασαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα επιμέρους τμήματα της μακέτας και με τη βοήθεια 3d εκτυπωτή κατασκευάστηκαν.

Τα παιδιά του εργαστηρίου ζωγραφικής υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Τζερεφού, ασχολήθηκαν με υφές όπως η θάλασσα, η άμμος, το χώμα, τα δέντρα, καθώς και με το βάψιμο όλων των επιμέρους εξαρτημάτων.

Να επισημάνουμε ότι όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τη μακέτα σχεδιάστηκαν από την αρχή χωρίς χρήση έτοιμων σχεδίων, κάτι πραγματικά δύσκολο, μια και τα παιδιά έπρεπε να έρθουν κοντά στις έννοιες του εμβαδού, του όγκου και της κλίμακας στις κατασκευές. Μια προσπάθεια όμως που στέφθηκε με επιτυχία και έτσι τα παιδιά βίωσαν την έννοια της συνεργασίας, της ομαδικής δουλειάς και παράλληλα πήραν ερεθίσματα και εφόδια για την προσωπική τους εξέλιξη.

Μάνος Λαμπράκης & Νίκος Τζερεφός

Με ανακοίνωσή του οι εμπνευστές του εγχειρήματος Μάνος Λαμπράκης και Νίκος Τζερεφός, αναφέρουν:

Μια αρχική ιδέα που εξ αρχής φαινόταν απαιτητική ως προς την υλοποίησή της, αποτέλεσε κίνητρο τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς. Αφιερώνοντας πολλές ώρες μαθημάτων, αρκετό κόπο και προσπάθεια, με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες κατάφεραν τα παιδιά να ετοιμάσουν τη μακέτα.

Η κούραση, η απογοήτευση, ο ενθουσιασμός, η προσμονή για το τέλος είναι συναισθήματα που εναλλάσσονται απότομα στις μικρές ηλικίες και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η επιμονή τους και η συνεργασία τους απέδωσαν καρπούς. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το αποτέλεσμα άρεσε και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια.

Πηγή: https://www.monemvasianews.gr

Last modified on Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 11:27