sparta.komvos: Βραδιά Προβολής με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την ακραία ζέστη»

Αγαπητή Φίλη/ Αγαπητέ Φίλε του sparta.komvos,

Με χαρά σας καλούμε στα εγκαίνια του κήπου του sparta.komvos, την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. Η προσθήκη του Αίθριου στον πολυχώρο μας συμπίπτει με το ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων που αποκαλούμε «Βραδιές Προβολής». Η λέξη «προβολή» έχει διττή έννοια, τόσο από την κινηματογραφική ορολογία αλλά και γιατί επιδιώκουμε να «προβάλλουμε» θέματα που μας προβληματίζουν όλους.

Για την πρώτη μας «προβολή» λοιπόν, κινούμενοι στο «κλίμα» της εποχής, επιλέξαμε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αφορούν καλές πρακτικές αντιμετώπισηςτων υψηλών θερμοκρασιών στα θερμότερα μέρη τουπλανήτη μας. Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο να δούμε πώς αντιμετωπίζουν τις όλο και πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες άνθρωποι σε διάφορα μέρη του κόσμου, ώστε να παίρνουμε ιδέες, καθώς η Σπάρτη μας σπάει πλέον και αυτή τα ρεκόρ θερμοκρασιών.

vradia.jpg

Το κάθε ένα από τα σύντομα επεισόδια που θα προβληθούν θα μας ταξιδέψει σε μια διαφορετική γωνιά του πλανήτη, από την Ελλάδα και την Ισπανία, μέχρι την Ινδία και τις θερμότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα δούμε πώς εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ο ντόπιος πληθυσμός συνεργάζονται, για να επιτύχουν μείωση των ακραίων θερμοκρασιών. Η συνολική διάρκεια της προβολής θα είναι μια ώρα περίπου, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα προσφέρουμε ποπ κορν και αναψυκτικά, αλλά αν θέλετε να φέρετε κάτι παραπάνω για κατανάλωσή σας είστε ευπρόσδεκτοι.

Σας περιμένουμε στο Αίθριο του sparta.komvosτην Τετάρτη, 24 Ιουλίου, από τις 8:30 μ.μ. (η προβολή θα αρχίσει στις 9.00 μ.μ.).

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κωστάκος

sparta.komvos

2731020303

Last modified on Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 17:35