ΕΞελίσσω: Ο καινοτόμος φορέας από την Λακωνία στην Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΕΞελίσσω: Ο καινοτόμος φορέας από την Λακωνία, ο μοναδικός φορέας από την Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο φορέας ΕΞελίσσω, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2022 με την θεματική: Εκφοβισμός, Βullying και Έμφυλη Βία, συμμετέχει επίσημα στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη βελτίωση της αστυνομικής ανταπόκρισης σε θέματα Ενδοοικογενειακής και Έμφυλης Βίας.

Μέσω ημερίδων, εκδηλώσεων και συνεργασιών με ποικίλους φορείς, Δήμους και οργανισμούς, όπως και εκδηλώσεις σε σχολεία, συλλόγους, εργασιακούς χώρους, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ. το ΕΞελίσσω ενημερώνει για κάθε μορφή βίας. Με συμμάχους τον Αθλητισμό και την Τέχνη, προωθεί την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την εκπαίδευση του κοινού.

Η συμμετοχή του φορέα ΕΞελίσσω στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στοχεύει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών πολιτικών για την προστασία των θυμάτων και την αντιμετώπιση των δραστών, ενισχύοντας την αστυνομική ανταπόκριση με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα.

Το έργο της καταγραφής των προβλημάτων, αλλά και των προτάσεων είναι μεγάλο, κοπιώδες και απαιτητικό και είναι σημαντικό που η Λακωνία επίσημα εκπροσωπείται για πρώτη φορά με έναν έγκυρο φορέα του τόπου μας.

Καθώς τα προβλήματα βίας είναι καθημερινά και οι ανάγκες για κατανόηση και επίλυση αυξάνονται, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών θα μεριμνήσει από κοινού με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση , αλλά και την καλύτερη οργάνωση της πληροφορίας και της εμπειρίας του κάθε έγκριτου φορέα.

a23a1fdf-d3b9-432c-9600-723ef2eec7d4.jpg

e267ff95-aaa2-4831-8388-a0bbe147329f.jpg