Ανασκόπηση καλοκαιρινών δράσεων fire summer camp της Π.Υ. Γυθείου (photos)

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης  ατυχημάτων στα οποία επιλαμβάνεται και επιχειρεί το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου πάντα σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Δομές στης Μυρτιάς, Πετρίνας & Κροκεών, διοργάνωσε με επιτυχία και αυτό το καλοκαίρι τις δράσεις fire summer camp.

Οι ψυχαγωγικές, ενημερωτικές και εκπαιδευτικές αυτές δράσεις, πραγματοποιήθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην παραλία Μαυτοβουνίου στο Γύθειο, στο Έλος  και στο γήπεδο Κροκεών, του Δήμου Ευρώτα.

fire_summer_camp_2024_1601.JPG

Εκεί προσωπικό από την  Π.Υ. Γυθείου και τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Δομές της, ανέπτυξαν  τις παρακάτω δράσεις:

  • Ανάπτυξη πυροσβεστικών εγκαταστάσεων σε στίβο δράσεων με φυσικά εμπόδια και πυροσβεστικές δοκιμασίες σε δύο επίπεδα, α) για νήπια και παιδιά έως 8 ετών και β) για παιδιά από 9 ετών έως και 15ετών, με την βοήθεια των Εθελοντών Πυροσβεστών του Κλιμακίου Κροκεών.
  • Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες, την αποφυγή ατυχημάτων και τρόποι ακινητοποίησης τραυματισμένου ατόμου σε φορείο από τις ιατρούς Γενικής οικογενειακής ιατρικής Αντωνία Καλογεράκου και Κυριακή Καλογεράκου.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και συνοδών των παιδιών για τα θέματα πρόληψης και άμεσης κινητοποίησης πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς από τον Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου.

Παιδιά σχολικής ηλικίας με ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και πειθαρχία, ακολουθώντας τις οδηγίες των πυροσβεστών συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις   παρακινώντας ακόμα και κάποιους διστακτικούς να ακολουθήσουν.

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες για πρώτη φορά των εθελοντών Νίκου Μπαγουρδή από την Μεσσηνία και πατήρ Ιωάννη από την Αργολίδα, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε μαζί με τα τέσσερα παιδιά την ενεργά στις δράσεις του στίβου πυροσβεστικών δραστηριοτήτων.

0101.jpeg

Την ευθύνη και τον σχεδιασμό για την διεξαγωγή των δράσεων Fire summer camp έχει ο Διοικητής την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχος  Κωνσταντίνος Γραφάκος ο οποίος υποδέχθηκε την πρόεδρο και ιδρύτρια της οργάνωσης HUMANITY GREECE Κυρία Γεωργία Παράσχου και τον ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα Παύλο Καγιαλή, οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά για την δράση των Κροκεών συνοδεύοντας πλούσια δώρα – αναμνηστικά για τα παιδιά και δροσερά νερά και χυμούς για όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά την διάρκεια του 10ου fire summer camp τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο Δράσεις Πολιτών και την κατασκευή των οργάνων πυροσβεστικών αθλημάτων.

 Την δράση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος.

0201.jpeg

Χορηγοί των δράσεων εκτός από την εθελοντική οργάνωση Humanity Greece, ήταν

  • η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων και αγωνιστικού αυτοκινούμενου αθλητισμού CAPSPEED,
  • η εταιρεία τυποποίησης εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
  • η εταιρεία συστημάτων πυροπροστασίας ΚΕΜΕΤΑ,
  • ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έλους,
  • και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των αδερφών Δεμέστιχα στο Μαυροβούνι Γυθείου,
  • LACONIA TV και ο δημοσιογράφος κύριος Λάμπρος Λαμπρόπουλος ο οποίος επιμελήθηκε και της τηλεοπτικής κάλυψης της δράσης
  • ο ιστότοπος firefightingreece και ο κύριος Κωνσταντίνος Μασούρας ο οποίος επιμελήθηκε την πανελλαδική διάδοση της πληροφορίας

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας στα θέματα πυροπροστασίας, στην πρόληψη συμβάντων πυρκαγιάς, την άμεση αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς και στην αποφυγή πανικού που αποτελούν βασικές αρχές Πυροσβεστικής Παιδείας.

fire_summer_camp_2024_0301.JPG

fire_summer_camp_2024_0901.JPG

fire_summer_camp_2024_0701.JPG

fire_summer_camp_2024_1001.JPG

fire_summer_camp_2024_1401.JPG