Έναρξη μαθημάτων προγράμματος Διδασκαλίας Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι

Σας γνωστοποιούμε την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Υφαντικής Τέχνης του πρώτου κύκλου διδασκαλίας που αφορά στην από 11-09-2024 Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ευρώτα και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» για την πράξη «Λειτουργία Πειραματικής Δομής Διδασκαλίας Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας για δύο (2) έτη».

Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της σε νέους ανθρώπους, που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη της υφαντικής του ορθού αργαλειού, από έμπειρους δασκάλους, εξασφαλίζοντας έτσι την διαιώνιση μιας μακραίωνης παράδοσης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε δύο τμήματα διάρκειας πέντε (5) ωρών το καθένα, ένα πρωινό και ένα απογευματινό. Ο κύκλος διδασκαλίας θα έχει συνολική διάρκεια εκατόν είκοσι (120) ώρες για κάθε ένα από τα δύο τμήματα και θα λάβει χώρα στο ισόγειο του Δημοτικού Ξενώνα Γερακίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλουν έως την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών:  Γεράκι Λακωνίας, Τ.Κ 23051, ή στο ΚΕΠ Γερακίου (τηλ. 27310 71755),   ή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, 2ο χλμ Εθνικής Οδού Σπάρτης - Γυθείου, Διοικητήριο, Σπάρτη.

Λόγω περιορισμένου αριθμών θέσεων, θα δοθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την μοριοδότηση.

Ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα (νήματα) παρέχονται δωρεάν. 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών,  κα Ευαγγελία Κοντογεώργου στο τηλέφωνο 6936815850 και στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας,  στα τηλέφωνα:2731363101-102 (κ.Σταυρούλα Γκιόκα και κ.Ιωάννα Κούτσαρη)