Συζήτηση με το Γιώργο Κωστάκο με θέμα «Σύνοδος του ΟΗΕ για το μέλλον και η σημερινή Διεθνής πραγματικότητα»

Αγαπητή Φίλη/ Αγαπητέ Φίλε του sparta.komvos,

Θα ήθελα να σας καλέσω σε συζήτηση με το παραπάνω θέμα την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 7 μμ με 9 μμ, στον χώρο του sparta.komvos, 'Όθωνος-Αμαλίας 114.

Πριν λίγες ημέρες γύρισα από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχα ως εκπρόσωπος του διεθνούς ιδρύματος FOGGS σε δραστηριότητες σχετικές με τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (22-23 Σεπτεμβρίου 2024). Η Σύνοδος υιοθέτησε το Σύμφωνο για το Μέλλον που περιλαμβάνει δεσμεύσεις των κρατών μελών του ΟΗΕ για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία, τη χρήση νέων τεχνολογιών για το κοινό καλό, τις μελλοντικές γενιές και την ενδυνάμωση του ΟΗΕ. Οι ηγέτες των κρατών του κόσμου έκαναν δηλώσεις τόσο στη Σύνοδο Κορυφής όσο και κατά την έναρξη της τακτικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης που ακολούθησε.

Κι ενώ αυτά συνέβαιναν στη Νέα Υόρκη, οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή καλά κρατούσαν, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, το Σουδάν και αλλού ήταν απελπιστική, το κλίμα συνέχιζε να εκτροχιάζεται, και η παραπληροφόρηση χρησιμοποιούσε όλα τα σύγχρονα μέσα για να σπείρει ψεύδη και διχόνοια.

Θα κάνω μια σύντομη παρουσίαση σε σχέση με τα παραπάνω από την πολύχρονη εμπειρία μου με τον ΟΗΕ και θα επακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Σας περιμένουμε,

kwstakos-sunodos.png

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κωστάκος

sparta.komvos

Last modified on Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 14:22