Π. Κουρκούλης: «Ζητάμε παράταση της διαδικασίας εκπρόθεσμων δηλώσεων Κτηματολογίου»

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως είναι γνωστό, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εμπρόθεσμων δηλώσεων Κτηματολογίου για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας έχει οριστεί η 28/10/2024. 

Διαπιστώνεται όμως, ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων (μεταγραφές, έγγραφα από πρωτοδικεία  - ειρηνοδικεία, κλπ)  λόγω του φόρτου από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί αυτήν την περίοδο.

  Επίσης έχει εντυπωθεί στους πολίτες ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε πολίτες που ξεκίνησαν της συλλογή των απαραίτητων εγγράφων μετά το καλοκαίρι  για την υποβολή δηλώσεων  να μην τους επαρκεί ο χρόνος.

Λόγω του περιορισμένου προσωπικού στην παραλαβή δηλώσεων από την κτηματογράφηση είναι περιορισμένη η κατάθεση δηλώσεων που  παραλαμβάνεται καθημερινά. Αποτέλεσμα είναι  να έχουν συσσωρευτεί δηλώσεις στα γραφεία των επαγγελματιών προς κατάθεση για τις οποίες δεν  επαρκεί ο χρόνος για την παραλαβή.

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητάμε όπως προβείτε σε παράταση της διαδικασίας  εκπρόθεσμων δηλώσεων  Κτηματολογίου για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας μέχρι τις 30-11-2024 ημερομηνία που έχει τεθεί και από την Πολιτεία για το πέρας της κτηματογράφησης, προς διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων σε αυτήν την τόσο σημαντική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος ΤΕΕ Λακωνίας

Πολυζώης Ν Κουρκούλης

Last modified on Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 12:00